Syltede figner i cognac

Syltede figner i cognac, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

SyltningRet : Syltning - Syltning

Hovedingrediens : Frugt - Figner

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Syltede figner i cognac, billede 4 Syltede figner i cognac, billede 1 Syltede figner i cognac, billede 2 Syltede figner i cognac, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.friske modne figner grønne eller blå
 
 Lage:
4 dl.vand
1 citron saft heraf
0.5 citron reven skal heraf
400 g.rørsukker
 
1 dl.cognac / rom / grappa
 
Opskrift:
Et glas i passende størrelse skylles i kogende vand og derefter med Atamon.

Skær et kors foroven i fignerne. Hver figen prikkes dybt med en strikkepind eller nål. Fignerne lægges i glasset.

Lagen koges sammen og hældes over fignerne. Læg låg på glasset og lad det afkøle til næste dag.

Lagen hældes fra glasset op i en gryde og koges lidt ind. Gryden tages af varmen og cognac tilsættes.

Lagen hældes atter over fignerne, glasset lukkes tæt og stilles væk

Tips:

Fignerne bør trække i mindst 2 uger. Serveres med flødeis eller piskefløde tilsat et par dråber cognac.





karakterer:
Opskriften er vist 136628 gange,
og udskrevet 3460 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (23 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-09-18 19:32:46
Det er den bedste opskrift på syltede figner har brugt den i mange år.....og den bliver rost hver gang.

  -   2020-08-11 17:43:02
bliver bedre jo længere de lagrer. efter et år smagte de himmelsk.

  -   2019-02-03 19:51:58
Kan man bruge Rom aroma? Hvis ja, hvor meget?

  -   2009-09-13 23:30:32
helt utrolig lækkert. Jeg har prøvet et hælde ca 2 dl rødvin i. Det blev de meget bedre af. rødvin