Kejserinderis

Kejserinderis, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Risdessert

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Ris

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kejserinderis, billede 4 Kejserinderis, billede 1 Kejserinderis, billede 2 Kejserinderis, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Grød:
1 dl.grødris
5 dl.mælk
0.5 vanillesukker
 
 Gele:
2 husblas, blade
1.5 dl.hindbærsaft
 
 
50 g.sukker
1 dl.vand
4 æggeblommer, past.
0.5 tsk.vanillesukker
 
5 husblas, blade
 
50 g.kandiseret frugt
 evt.Cointreau
2.5 dl.piskefløde
 
Opskrift:
Grød:
Mælken koges op med vaniljesukker, tilsæt risene og det skal koges i ca. 30 min., kog det f.eks. dagen før.

Gele:
Udblød 2 blade husblas i vand, vrid/pres så meget vand af som muligt og smelt dem i hindbærsaften, fyld det i en randform og kom den i køleskabet så det stivner 30-60 minutter.


Rismasse:
Sukker og vand koges op til en sirup. Æggeblomme og vaniljesukker blandes og piskes ved højeste hastighed, tilsæt den kogende sirup i en tynd stråle, pisk til det er koldt.

Udblød 5 blade husblas i vand, vrid/pres så meget vand af som muligt og smelt dem.

Den kolde rismasse tilsættes fintskårne, kandiserede frugter, der evt. er udblødt i Cointreau.

Rismassen (ca. 500g) blandes forsigtigt med den let piskede fløde og æggemassen, til sidst vendes den smeltede husblas i.

Massen kommes i randformen med hindbærgeleen, og sættes i køleskabet til den er stiv ca. 3 timer.

Pyndt den evt. med flødeskum og kandiserede frugter, og serveres evt. med abrikossauce.





karakterer:
Opskriften er vist 28314 gange,
og udskrevet 511 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu