Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Marius' grovboller

Marius' grovboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
300 g.knækkede hvedekerner
3 dl.kogende vand
 
50 g.gær
4 dl.lunkent vand
50 g.smør
50 g.sukker
1 spsk.sirup
4 tsk.salt
900 g.hvedemel
 


Opskrift:

De knækkede hvedekerner overhældes med det kogende vand og henstår natten over (helst mindst 10 timer).

Det lunkne vand tilsættes de iblødsatte hvedekerner og gæren smuldres i. Smør (skåret i små skiver) og de øvrige ingredienser tilsættes. Der æltes godt. Dejen hæver til knap dobbelt størrelse (ved stuetemperatur ca. 1 time ). Dejen slås ned og formes til 32 boller. Efterhæver til de er pænt store (ved stuetemperatur ca. 2-3 timer). Bollerne kan også efterhæves koldt (fx ved 10-15 grader) natten over.

Bages ved 200 grader C i ca. 15 minutter til de er gyldne på oversiden.

Tips:

Bollerne er gode at fryse - de optør på 15-20 minutter ved stuetemperatur







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (15 stemmer)

Opskriften er vist 28753 gange,
og udskrevet 643 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2010-11-26 14:08:33
Dejlige grovboller! Nemme at lave, og hvis man ikke lige orker at vente de 10 timer, hvor kerner skal lægges i blød kan man koge dem i ca 10 min.


Hende der smører madpakken...  -  0000-00-00 00:00:00
Bollerne er superlækre til madpakken!!!