Marius' grovboller

Marius' grovboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
300 g.knækkede hvedekerner
3 dl.kogende vand
 
50 g.gær
4 dl.lunkent vand
50 g.smør
50 g.sukker
1 spsk.sirup
4 tsk.salt
900 g.hvedemel
 
Opskrift:
De knækkede hvedekerner overhældes med det kogende vand og henstår natten over (helst mindst 10 timer).

Det lunkne vand tilsættes de iblødsatte hvedekerner og gæren smuldres i. Smør (skåret i små skiver) og de øvrige ingredienser tilsættes. Der æltes godt. Dejen hæver til knap dobbelt størrelse (ved stuetemperatur ca. 1 time ). Dejen slås ned og formes til 32 boller. Efterhæver til de er pænt store (ved stuetemperatur ca. 2-3 timer). Bollerne kan også efterhæves koldt (fx ved 10-15 grader) natten over.

Bages ved 200 grader C i ca. 15 minutter til de er gyldne på oversiden.

Tips:

Bollerne er gode at fryse - de optør på 15-20 minutter ved stuetemperatur





karakterer:
Opskriften er vist 30899 gange,
og udskrevet 701 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-11-26 14:08:33
Dejlige grovboller! Nemme at lave, og hvis man ikke lige orker at vente de 10 timer, hvor kerner skal lægges i blød kan man koge dem i ca 10 min.

  -   2005-01-01 01:01:01
Bollerne er superlækre til madpakken!!!