oksekød fra bryst eller skank eller højreb med ben1250 g. oksekød fra bryst eller skank eller højreb med ben
vand vand
salt salt
5
hele peberkorn5 hele peberkorn
8
hvide peberkorn8 hvide peberkorn
3
gulerødder 3 gulerødder
2-3
løg 2-3 løg
lidt selleri lidt selleri
2
porrer2 porrer
evt. 1 pastinak evt. 1 pastinak
Sovs: Sovs:
75
g.
smør75 g. smør
2
dl.
kaffefløde2 dl. kaffefløde
salt salt
peber peber
2-3
spsk.
eddike2-3 spsk. eddike
2-3
spsk.
sukker 2-3 spsk. sukker
jævning jævning
friskrevet peberrod friskrevet peberrod
Opskrift:
Vandet bringes i kog og heri kommes kødet og det koger 10-15 min. mens suppen skummes.
Så tilsættes de rensede hele grøntsager, og de tages op, efterhånden som de er møre. Kødet koger videre med peberkorn og salt, til det er meget mørt, 2½-3 timer .
Kødet tages op og skæres ud og suppen smages til, og heri lægges de kogte grøntsager skåret i mindre stykker. Beregn i alt 1 ¾ -2 l suppe.
Kom så meget vand ved kødet at der foruden suppen også kan blive ½ l til sovsen
I en gryde kommer De ½ l bouillon, fløde, smør og salt samt peber, dette koger op, hvorefter eddike, sukker og friskrevet peberrod tilsættes og sovsen jævnes. Smag den til og kom meget gerne lidt piskefløde i til sidst .
Til kødet med den dejlige sovs kan De servere kogte kartofler men allerbedst er : gammeldags kartoffelmos.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.5
(3 stemmer)
Opskriften er vist 24784 gange, og udskrevet 359 gange.
Kommentarer
Per - 2012-05-12 15:48:40 Suppen er jo beregnet til 2. eller 3. dags ret, kan også fryses.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider