Peberrodskød

Peberrodskød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter i gryde

Hovedingrediens : Oksekød - Oksebryst

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Peberrodskød, billede 4 Peberrodskød, billede 1 Peberrodskød, billede 2 Peberrodskød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1250 g.oksekød fra bryst eller skank eller højreb med ben
 vand
 salt
5 hele peberkorn
8 hvide peberkorn
3 gulerødder
2-3 løg
 lidt selleri
2 porrer
 evt. 1 pastinak
 
 Sovs:
75 g.smør
2 dl.kaffefløde
 salt
 peber
2-3 spsk.eddike
2-3 spsk.sukker
 jævning
 friskrevet peberrod
 
Opskrift:
Vandet bringes i kog og heri kommes kødet og det koger 10-15 min. mens suppen skummes.
Så tilsættes de rensede hele grøntsager, og de tages op, efterhånden som de er møre. Kødet koger videre med peberkorn og salt, til det er meget mørt, 2½-3 timer.

Kødet tages op og skæres ud og suppen smages til, og heri lægges de kogte grøntsager skåret i mindre stykker. Beregn i alt 1 ¾ -2 l suppe. Kom så meget vand ved kødet at der foruden suppen også kan blive ½ l til sovsen

I en gryde kommer De ½ l bouillon, fløde, smør og salt samt peber, dette koger op, hvorefter eddike, sukker og friskrevet peberrod tilsættes og sovsen jævnes. Smag den til og kom meget gerne lidt piskefløde i til sidst. Til kødet med den dejlige sovs kan De servere kogte kartofler men allerbedst er gammeldags kartoffelmos.

karakterer:
Opskriften er vist 30560 gange,
og udskrevet 406 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-10-15 13:33:12
Kødet -- Kom kødet i gryden og hæld koldt vand i til det dækker -- Bing i kog på fuldt blus (altså hurtigt) -- På få, max 2-3 minutter, samler afskummet sig øverst på vandet. -- Hæld straks det hele ud i den rene køkkenvask -- Skyl kødet grundigt under kold hane; kom det tilbage i den rengjorte gryde -- Dæk kødet (og urterne) med koldt vand og kog ifølge opskriften. Sovsen -- Læg en håndfuld Korender i blød i spilkogende varmt vand og stil til side -- Bag lige dele mel af i samme kvantum smør (fx 50/50g); Brus op. Må ikke brune! -- Spæd straks med suppe lidt og lidt ad gangen; Resultat: Okse-velouté. (Med mælk bliver det en Bechamel. Men hér koger vi en Velouté!!) -- Kog stille igennem i 20 minutter - spæd evt. med lidt suppe undervejs -- Velouté'en tilsættes piskefløde efter smag og koger lige igennem -- Smag saucen/sovsen til m salt & hvid friskkværnet peber samt sukker og eddike. -- Tilsæt, når sovsen er smagt til, først de afdryppede korender samt derefter -- Rundhåndet friskreven peberrod efter smag. Sovsen må ikke koge med peberroden!

  -   2012-05-12 15:48:40
Suppen er jo beregnet til 2. eller 3. dags ret, kan også fryses.