Kernerugbrød 02
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Danmark Indsendt af : Mølleren Indsendt : Red : |
|
|
Rugkernerne sættes i blød i 1/2 l. vand i ca.2 timer.
Gæren opløses i vandet (4 dl.) og de afdryppede rugkerner tilsættes sammen med hvedemelet og solsikkerne - det røres sammen og står i ca.20 min. Resten af ingredienserne tilsættes og det hele røres godt sammen og stilles til hævning i skålen i 2 1/2 time Herefter æltes det hurtig igennem og kommes i bageform. Hæver i formen i 45 minutter og bages på midterste rille i ca. 45 minutter ved 230 grader C. Tips: Vandet fra iblødsætning af kerner skal ikke bruges. |
|
Opskriften er vist 25950 gange,
og udskrevet 905 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (10 stemmer) |
|
Kommentarer Fru Wilki - 2010-11-14 13:05:51 Super lækkert rugbrød, ungerne er også vilde med det. Mange tak for en god opskrift. Sara - 2010-08-03 16:12:39 For mange knækkede rugkerner! Det giver en underlig bitter smag. Prøv istedet for at komme 2 dl. solsikkekerner og 1 dl. knækkede rugkerner i. Quitzau - 2010-01-10 13:44:47 Kan det bruges som surdej efterfølgende? Quitzau - 2010-01-09 16:27:21 Kan det bruges som surdej efterfølgende? Quitzau - 2010-01-08 11:37:23 Kan det bruges som surdej efterfølgende? Anette - 2008-08-13 12:43:44 Rigtig godt og velsmagende rugbrød. Men hvor stor en form er egentlig passende? Mus - 2007-10-10 08:03:28 Jeg har prøvet dette rugbrød en enkelt gang og syntes også det er godt dog måtte jeg bruge meget mere mel end her angivet Sandra - 2007-08-29 20:28:59 Rigtigt godt rugbrød. Holder i flere dage, og er virkeligt godt i madpakken Cecilie - 2005-01-01 01:01:01 God opskrift! dog ændrede jeg den, idet jeg brugte hvedekerner, og 1/2 dl flere solsikkekerner. Færdige efter 30-35 min, holder sig meget længe. Husk at overholde hævetiden. god fornøjelse! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne