Kernerugbrød 02

Kernerugbrød 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

FrokostRet : Frokost - Madpakke

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Mølleren

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
50 g.gær
4 dl.vand
250 g.groft rugmel
250 g.hvedemel
2 dl.knækkede rugkerner
1 dl.solsikke kerner
1 spsk.salt
3 spsk.mørk sirup
 
Opskrift:
Rugkernerne sættes i blød i 1/2 l. vand i ca.2 timer.

Gæren opløses i vandet (4 dl.) og de afdryppede rugkerner tilsættes sammen med hvedemelet og solsikkerne - det røres sammen og står i ca.20 min.

Resten af ingredienserne tilsættes og det hele røres godt sammen og stilles til hævning i skålen i 2 1/2 time Herefter æltes det hurtig igennem og kommes i bageform. Hæver i formen i 45 minutter og bages på midterste rille i ca. 45 minutter ved 230 grader C.

Tips:

Vandet fra iblødsætning af kerner skal ikke bruges.





karakterer:
Opskriften er vist 25950 gange,
og udskrevet 905 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-11-14 13:05:51
Super lækkert rugbrød, ungerne er også vilde med det. Mange tak for en god opskrift.

  -   2010-08-03 16:12:39
For mange knækkede rugkerner! Det giver en underlig bitter smag. Prøv istedet for at komme 2 dl. solsikkekerner og 1 dl. knækkede rugkerner i.

  -   2010-01-10 13:44:47
Kan det bruges som surdej efterfølgende?

  -   2010-01-09 16:27:21
Kan det bruges som surdej efterfølgende?

  -   2010-01-08 11:37:23
Kan det bruges som surdej efterfølgende?

  -   2008-08-13 12:43:44
Rigtig godt og velsmagende rugbrød. Men hvor stor en form er egentlig passende?

  -   2007-10-10 08:03:28
Jeg har prøvet dette rugbrød en enkelt gang og syntes også det er godt dog måtte jeg bruge meget mere mel end her angivet

  -   2007-08-29 20:28:59
Rigtigt godt rugbrød. Holder i flere dage, og er virkeligt godt i madpakken

  -   2005-01-01 01:01:01
God opskrift! dog ændrede jeg den, idet jeg brugte hvedekerner, og 1/2 dl flere solsikkekerner. Færdige efter 30-35 min, holder sig meget længe. Husk at overholde hævetiden. god fornøjelse!