Kogning af kalvetunge til pålæg

Kogning af kalvetunge til pålæg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

PålægRet : Pålæg - Pålæg

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvelunge

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kalvetunge fersk eller letsaltet.
 
 Til hver liter vand beregnes:
3 Peberkorn, sorte
3 Peberkorn, hvide
1 nellike
2 laurbærblade
2 gulerødder
2 løg
 
Opskrift:
Sæt tungen over i koldt vand og lad den koge op. Suppen skummes godt. Tilsæt gulerødder, løg og krydderier. Tungen skal småkoge under låg 2 – 2½ time eller til en pind let kan glide igennem.

Tungen tages op og skindet trækkes af. Skindet løsnes med et let snit af en kniv. Tungen skæres ud i tynde skiver på skrå fra roden mod spidsen.





karakterer:
Opskriften er vist 43712 gange,
og udskrevet 649 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.9    (58 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-04-11 13:13:00
Skal der ikke salt i koge lagen..?

  -   2017-10-20 16:55:20
Smager skønt med lidt peberrodsalat og rødbeder. Har også prøvet at lave tunge som surrib. Mums.

  -   2017-04-03 12:54:40
Kogetiden var perfekt, og tungen er mør så nu er det bare om at servere både som middagsmad og til pålæg. Jeg vil da bruge din kommentar "men æg spiser du vel?" ha ha, til alle dem jeg kender som ikke vil spise denne vidunderlige ret, som også er meget sund.

  -   2012-09-23 11:33:42
Til Madmor: Du skulle prøve det, for det er et vældig lækkert stykke smørebrød med lidt peberrodsalat på. Din skepsis skyldes nok, at en kalv har haft den i munden; men æg spiser du vel ?

  -   2010-01-24 20:30:58
Hvem spiser dog tunge frivilligt????

  -   2005-01-01 01:01:01
lidt løs,men rigtig god smag