Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Braiseret lammeskank

Braiseret lammeskank, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter i gryde

Hovedingrediens : Lammekød - Lammeskank

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Braiseret lammeskank, billede 4 Braiseret lammeskank, billede 1 Braiseret lammeskank, billede 2 Braiseret lammeskank, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 lammeskanke
 
 suppegrønt:
 løg
 porre
 rodfrugter
 timian
 persillestilke
 rosmarin
5 dl.hvidvin
7.5 dl.vand, så skankene er næsten dækkede
 
800 g.blandede, istandgjorte grøntsager, f.eks. asparges, spidskål og majroer
0.5 citron skallen heraf
5 soltørrede tomater
1 bdt.bredbladet persille
4 fedknust hvidløg
2 spsk.kapers
3 forårsløg
 citronsaft
 salt
 peber
 sukker
 chili
 korianderfrø
 
Opskrift:
Kom lammeskankene i en stor gryde. Gør suppeurterne i stand og kom dem ved sammen med persillestilke, timian og rosmarin. Hæld vand og hvidvin over. Smid evt. lidt peberkorn og korianderfrø ned til skankene. Bring i kog og lad det hele simre 5-6 kvarter på blusset eller i ovnen ved ca. 150 grader C alm. ovn til skankekødet er så mørt, at det falder fra benene sår man stikker i det med en gaffel.

Skum alt fedtet væk. Tag skankene op og hold dem varme. Sigt suppen og smid ”fyldet” ud. Kog suppen ind for kraftig varme. Skær de blandede grøntsager i passende stykker og kog dem i suppen til de er netop møre. Tag dem op. Hak imens tomater, persille, citronskal, kapers, hvidløg og forårsløg fint. Smag suppen til med salt, peber, chili og sukker.

Kom de finthakkede ting i suppen sammen med kød og grøntsager og server straks med kartofler og godt brød til.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (15 stemmer)

Opskriften er vist 75887 gange,
og udskrevet 1640 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Jonna Frederiksmose  -  2013-03-29 11:08:21
Den bedste lammeret jeg længe har lavet eller spist. Velkrydret, spændende og passer sig selv, når først ingredienserne er kommet I gryden, derfor god gæstemad. Mine kræsne gæster, 2 voksne og 2 børn var veldt begejstrede.

Ole Riise  -  2012-08-19 11:24:49
Der er noget Irsk over denen ret, derfor vil jeg bruge Guinness istedet for vin

Klaus Skotte  -  2008-05-25 22:08:10
Fantastisk ret. Retten er en specialitet i Dublin, hvor lammene opdrættes i naturområdet Wicklow syd for Dublin. Prøv at søge på "Braised Wicklow lamb shank"

lonekruse  -  0000-00-00 00:00:00
fantastisk

  -  0000-00-00 00:00:00
prøv med rødvin istedet for hvidvin. prøv at tilsætteansjoser sammen med suppeurterne.