Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Helstegt lammekølle med grønsager

Helstegt lammekølle med grønsager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Helstegt lammekølle med grønsager, billede 4 Helstegt lammekølle med grønsager, billede 1 Helstegt lammekølle med grønsager, billede 2 Helstegt lammekølle med grønsager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Lammekølle u nøgleben Benet i lammekøllen udgør ca. 14 % af vægten
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Krydderurte miks
   
350 gram Friske hvide asparges Hvide asparges svinder op mod 50% ved skrælning.

Hvide asparges skrælles fra hoved mod rod, husk også at knække den nederste træde ende af. Trævler aspargsen ved knæk er der ikke skrællet dybt nok.

skrællet vægt
   
750 gram Babyspinat, frisk
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
2 bdt. Forårsløg 1 bdt. (bundt) forårsløg vejer ca. 150 gram, heraf bruges ca. 100 gram.
150 gram Rødløg 1 almindeligt rødløg vejer ca. 100 gram pillet vægt
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 dl. Hvidvin. tør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Timian, tørret
Citronskal 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
   
  Skysauce:
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Kulør
   
1000 gram Kartofler nye
   


Opskrift:

Lammekøllen soigneres, krydres med salt, peber og en smule friskhakket grønne krydderurtmix eller tørret krydderurtemix.

Steges i ovnen ved en temperatur på 170 grader C alm. ovn i 1.5-2 time, tages ud af ovnen og står og trækkes i ca. ½ time.

Asparges skrælles fra hoved mod stok og koges i let saltet vand i ca. 7 minutter og trækker i ca. 7 minutter.

Det ribbede og skyllede spinat dampes møre i en anelse smør. Smages til med kværnet peber, salt og en smule sukker.

Forårsløggene soigneres, koges i letsaltet vand, til de er sprøde. Kommes over i en anden gryde, hvori der er letsauteret hakket rødløg, der er dampet møre i masser af smør, hvidvin, timian og citronskal.

Lammekøllen skæres ud, serveres med grønsagerne og nye kartofler. Lammeskysauce serveres til.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (7 stemmer)

Opskriften er vist 87331 gange,
og udskrevet 1645 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Bruges der stege termometer skal dette vise ca 70 grader C inden stegen tages ud, herefter hviler stegen 20 minutter inden der skæres skiver af den