Blåbær sorbet

Blåbær sorbet, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Sorbet

Hovedingrediens : Bær - Blåbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
400 g.friske blåbær
2.5 dl.vand
2 spsk.citronsaft
100 g.sukker
2 æggehvider
 
Opskrift:
Kog vand, citronsaft og sukker sammen til en sukkerlage. Køl blandingen hurtigt i et koldt vandbad. Mos blåbærrene. Tag evt. nogle fine bær fra til pynt. Bland bærmos og sukkerlage. Brug evt. en blender for at opnå en ensartet masse. Hæld sorbetmassen på en form og sæt den i fryseren. Du skal huske at røre i massen med mellemrum for at undgå, at massen fryser i flager.

Efter 1 til 2 timer har massen opnået en grødet konsistens. Nu piskes æggehviderne og vendes i sorbetmassen. Du skal stadig med mellemrum røre i massen, så der ikke opstår krystaller/flager i sorbetmassen.

Massen røres eller piskes igennem, før den serveres





karakterer:
Opskriften er vist 30001 gange,
og udskrevet 582 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-07-12 16:56:17
Undrer mig over at der skal æggehvider i, når det er en æggefri opskrift??

  -   2009-06-23 16:53:09
Hmm, lyder lækkert nu er det bare min mor der vil lave det... Glæder mig til at smage =)

  -   2008-07-25 16:03:03
Lækker opskrift som kan bruges til andre bær også. Men det bliver altså for surt med 100 gram sukker synes jeg. Jeg lavede den med ribs, og brugte 400 sukker til 500 gram bær, men fulgte ellers opskriften. Det blev helt perfekt