Stegt lammebov med rødbedesaute

Stegt lammebov med rødbedesaute, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1000 g.udbenet lammebov
 Groft salt
 peber fra kværn
 bredbladet persille
 
 Rødbedesaute:
1000 g.rødbeder
 Salt
 peber fra kværn
 Et par løg - helst skalotte
 Evt. et fed hvidløg
 Et par tynde porrer
 timian, frisk
2 spsk.balsamicoeddike
 Olivenolie eller smør
0.5 dl.piskefløde eller cremefraiche
 
Opskrift:
Lammeboven udbenes. Krydres med salt og peber. Persillen strimles og fordeles på indersiden af lammeboven, som snøres.

Lægges i et ovnfast fad, gnides med olivenolie og brunes ca. 15 min ved 250 ° C.

Tilsæt 1 lille kop vand, dæmp varmen til 160 °C og steg i ca. 50 min. Dæk evt. med stanniol for at hindre udtørring. Lad stegen trække ca. 10 min. Før den skæres i skiver.

Rødbedesaute:
Rødbederne skrælles og skæres i knap lillefingertykke stænger.

Løget hakkes groft, hvidløget skæres i tynde skiver og porrerne i 2 cm tykke ringe.

Løget sauteres uden at brune i fedtstoffet. Rødbederne tilsættes og snurrer ca. 5 min.

Herefter tilsættes hvidløg, porreringe, salt, peber og timianblade. Læg låg på og lad snurre ca. 10 - 15 min. Tilsæt balsamicoeddike og lad retten snurre indtil rødbederne er netop møre.

Fløden tilsættes og koger lidt ind. Smages til og serveres.





karakterer:
Opskriften er vist 8745 gange,
og udskrevet 252 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu