koldt smør i små stykker175 g. koldt smør i små stykker
1
æg1 æg
1
spsk.
koldt vand1 spsk. koldt vand
250
g.
kammuslinger i tynde skiver rognen halveret på langs250 g. kammuslinger i tynde skiver rognen halveret på langs
250
g.
krabbekød250 g. krabbekød
75
g.
rejer75 g. rejer
1
lille finthk. rød chili1 lille finthk. rød chili
1
fed
knust hvidløg1 fed knust hvidløg
1
spsk.
grofthk. Estragon1 spsk. grofthk. Estragon
1
tsk.
st. muskat1 tsk. st. muskat
3
dl.
piskefløde3 dl. piskefløde
1
let sammenpisket æg1 let sammenpisket æg
2
spsk.
citronsaft2 spsk. citronsaft
1
tsk.
paprika1 tsk. paprika
salt salt
peber peber
citronskiver citronskiver
estragon estragon
Opskrift:
Lav dejen ved at sigte mel og salt ned i en skål. Rør semuljegrynene i og smuldr derefter smørret i med fingrene, til blandingen ligner store brødkrummer. Pisk ægget let sammen med vand og bland det i melet med en kniv, til blandingen hænger sammen.
Saml dejen til en kugle og rul den ud. For en tærteform (25-28 cm.) med dejen og sæt den i køleskabet mindst 30 min.
For med bagepapir og kom tørrede bønner i og bag i forvarmet ovn i 20-25 min ved 200º, til tærten er let gylden. Fjern papir og bønner og køl af på rist.
Kom kammuslinger med rogn i en skål sammen med krabbekø og rejer. Bland chili, hvidløg. Estragon og muskat i. Pisk fløden i en anden skål, til den begynder at blive tyk. Tilsæt det sammenpiskede æg, citronsaft, salt og peber. Bliv ved med at piske, til fløden er tyk. Rør den forsigtigt i skaldyrsblandingen.
Skaldyrsblandingen hældes i den afkølede tærtebund og der drysses med paprika.
Bag tærte midt i den forvarmede ovn i 15-20 min. ved 190º, til fyldet er fast og let brunet. Tærten tages ud og køler lidt af inden den anrettes på fad. Pynt med citronskiver og nogle friske stilke estragon og servér lunken eller ved stuetemperatur men aldrig direkte fra køleskab.
Tips:
Kan bages i 8 portionsforme på 10 cm – husk at bruge lidt større mængde kammuslinger, krabbe og rejer. Portionstærterne skal kun bage 15-20 min.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.5
(2 stemmer)
Opskriften er vist 15475 gange, og udskrevet 330 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider