Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Hindbæris

Hindbæris, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Hjemmelavet is

Hovedingrediens : Bær - Hindbær

HøjtidValentines dag

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Hindbæris, billede 4 Hindbæris, billede 1 Hindbæris, billede 2 Hindbæris, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 gram Hindbær. dybfrost
80 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
1.75 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
100 gram Hindbær. dybfrost
   


Opskrift:

200 g. bær blendes sammen med mælk og citronsaft. Æggeblommen piskes sammen med sukkeret. Fløden piskes næsten stiv. Bærmassen, flødeskum og æggeblommen vendes (forsigtigt) sammen.

100 g. bær blendes og lægges i en lille skål. Tilsæt lidt sukker og rør rundt. Sæt blandingen i køleskabet et par timer og smag om der evt. skal lidt mere sukker i.

Ved serveringen lægges lidt af hindbærsaucen midt på en tallerken i et tyndt lag som "bund" for isen. Sæt hindbærsauce prikker på størrelse med en lillefingernegl rundt langs kanten på tallerknen. Der må ikke være for langt mellem prikkerne. Tag en tandstik/tændstik og træk den gennem de små hindbærcirkler. Herved får du en lang række forbundne hjerte. Placer til sidst isen på tallerknen og server den.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (49 stemmer)

Opskriften er vist 86274 gange,
og udskrevet 1761 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Charlotte  -  2018-01-17 12:43:29
Hej Det er dristigt ikke at varmebehandle frosne bær aht risiko for noro-virus. mvh Charlotte


MN  -  2016-10-20 10:39:35
Hvis man ønsker en cremet og fin is, så skal man ikke vælge denne opskrift. Kernerne fra hindbærrene skal i det mindske sies fra, og lidt mere fløde ville ikke gøre noget.


  -  2016-03-24 10:24:27
super god, især med flødeskum til


  -  2013-06-16 20:36:18
Elsker den. :-)


Camilla  -  2013-04-16 20:59:13
ej hvor sødt, på nummer to billede er der nærmest "formet" et hjerte af fløde og hindbær masse. Isen er dejlig, og super nem.


Karina  -  2012-12-20 15:00:21
Pas på med at bruge frosne hindbær der ikke har været under opkog. Der kan være bakterier i.


Malene  -  2010-12-29 12:01:59
Den vil jeg glæde mig til at lave, i skriver allesammen den er god, så det er det værd at prøve! :)


Per  -  2010-10-16 20:08:49
Hindbærene bør tages ud lidt før de blendes, så den værste frost er gået af den, ellers kan de være svære at få til at køre rund i blenderen. Mælken bør også hældes i blenderen først og ikke over bærene som så kan fryse sammen i en stor klump. Blenderen bør så også være af glas for at kune tåle at blende frosne bær.


Rikke  -  2010-04-24 18:19:37
super dejlig is!!!!!!!!!


amanda  -  2008-10-22 14:48:29
Fantastisk is.. let og frisk prikken over iet på et dejligt og lidt tungt måltid!!.


Jeppe  -  2007-08-12 14:50:33
Det lyder godt, den prøver jeg da nu.


mig  -  2007-01-17 17:47:32
super god