appelsinsaft (3 store appelsiner)2 dl. appelsinsaft (3 store appelsiner)
2
blade husblas2 blade husblas
1-2
stk.
små mandarinsnitter1-2 stk. små mandarinsnitter
nogle valnøddekerner nogle valnøddekerner
frisk mandarinsnitter eller resten fra dåserne (så bruges 2 dåser) frisk mandarinsnitter eller resten fra dåserne (så bruges 2 dåser)
Opskrift:
Hak valnøddekernerne mellemfint med en kniv. Bring dem i kog med mælken. Pisk imens æggeblommer og sukker til tykt skum. Hæld langsomt valnøddemælken i æggemassen, mens der piskes. Hæld det hele tilbage i kasserollen og varm op under piskning, til cremen stivner noget, den må endelig ikke koge. Udblød imens husblasen godt i koldt vand og rør den i den varme creme. Afkøl cremen, mens der af og til piskes i den. Pisk fløden stiv, vend den lidt af gangen i cremen, når den er kold og så stiv, at den kan danne mønster. Fyld straks cremen (fromagen) i en let fugtet springform på ca. 24 cm i diameter. Sæt formen i køleskab, til fromagen er stiv.
Appelsingele:
Pres saften af appelsinerne og si den gennem et stykke gaze. Udblød husblasen i koldt vand og opløs den i 1 spsk. kogende eller over vandbad, rør langsomt appelsinsaften i og sæt gelésaften koldt, til den er lige ved at stivne. Pynt fromagen i formen med afdryppede mandarinstykker og valnøddekerner og træk den kolde gelésaft over. Er parat til servering, når geléen er stivnet. Ved anretningen løsnes springformen blot, og bunden med hele fromagen sættes på serveringsfadet. Formens kant dækkes af mandarinstykker til sidst.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3
(5 stemmer)
Opskriften er vist 12175 gange, og udskrevet 254 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider