Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Herregårdsæblekage

Herregårdsæblekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
 Kage:
175 g.smør
250 g.hvedemel
1 knsp.salt
100 g.sukker
1 æg
2 spsk.fløde
 
 Fyld:
1000 g.æbler
75 g.sukker
75 g.rosiner
25 g.hakkede mandler
 
 Remonce:
75 g.smør
75 g.sukker
25 g.hakkede mandler
 
 Tilbehør:
2.5 dl.piskefløde
 


Opskrift:

Smørret smuldres i melet. Tilsæt salt, sukker, æg og fløde og ælt det hele sammen. Dejen hviler koldt i ca. 1 time.

Dejen rulles ud i 1/3 cm's tykkelse og skæres ud i 2 runde kager på størrelse med en springform. Den ene kage bruges som låg, den anden lægges i bunden af springformen. Resten af dejen bruges til at dække siden af springformen.

Æblerne skrælles og skæres i tynde skiver, der lægges i springformen og drysses over med sukker, rosiner og hakkede mandler.

Låget lægges over æblerne og presses til i kanten.

Remoncen røres hvidt og fordeles på låget. Prik med en gaffel hist og her.

Bages ved 200 grader C i ca. 1 time.

Kagen serveres lunken med kold flødeskum til.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (5 stemmer)

Opskriften er vist 23306 gange,
og udskrevet 509 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2010-06-10 15:59:10
Det smager også dejligt, hvis man drysser kanel sukker over æblerne og hakket mandler oven på kagen( låget) ( men først ½ vejs i bagetiden.. ellers risikere man at de bliver lidt for brændte og mørke...)


hanne  -  2008-09-04 21:43:26
Jeg har haft min i fryseren, og den smagte skønt efter den var optøet og lunet i ovn.


  -  2007-10-08 15:38:49
kan den fryses