Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Syltede grønne valnødder (hele)

Syltede grønne valnødder (hele), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SyltningRet : Syltning - Diverse syltning

Hovedingrediens : Nødder - Grønne valnødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : sussie peronard

Indsendt :


Syltede grønne valnødder (hele), billede 4 Syltede grønne valnødder (hele), billede 1 Syltede grønne valnødder (hele), billede 2 Syltede grønne valnødder (hele), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.grønne valnødder
 
 Sukkerlage:
800 g.rørsukker
5 dl.vand
1 kanelstang
10 hele nelliker
 
 


Opskrift:

De grønne valnødder skal være hele uden revner i skallen

De hele grønne valnødder lægges i kogt, koldt vand i 5 dage. Vandet, der hurtigt bliver mørkebrunt pga. garvesyren, skiftes dagligt.

Herefter stikkes valnødderne , der nu er blevet mørkebrune, flere steder med en kødnål (brug gerne flere lag plastikhandsker, da nødderne smitter meget af).
Sortér nødder fra, der allerede har påbegyndt skaldannelse (høres ved at de knaser, når man forsøger at stikke nålen igennem).

Nødderne lægges herpå i koldt kogt vand i yderligere 4 dage, vandet skiftes dagligt.


Derefter koges nødderne til de er meget møre, det tager 1-1½ time. De lægges i et dørslag for at løbe af, hvorefter de fordeles i atamonskyllede glas.


Sukkerlage:
Sirup af sukker, kanel, nelliker og vand koges op og hældes straks over valnødderne, der lukkes med det samme.

Der kan evt. inden låget lukkes hældes en-to hættefuld god rom over.

Opbevares de mørkt og køligt bliver de blot bedre og kan snildt holde et par sæsoner

Tips:

Medio-ultimo juli er de grønne valnøddefrugter halvmodne, men har endnu ikke dannet skal. Hele frugten syltes og spises.

De hele syltede valnødder kan spises som tilbehør til is eller skimmelost. De kan bruges til valnøddetrifli, valnøddeparfait eller valnøddemazarin







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.7    (8 stemmer)

Opskriften er vist 36930 gange,
og udskrevet 726 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Per  -  2019-08-13 21:30:41
1 kg grønne valnødder fylder her ca. 3 liter, et glas på 2 liter og et på 1 liter, glasset bør ikke lukkes da det gærer lidt. De kogte valnødder kan efter kogningen stort set være i et 2 liter glas. Her synes vi at kanelen er for gennemtrængende og overdøver valnødderne så vi laver sukkerlagen på kun vand og rørsukker.


Lillian  -  2016-07-18 09:12:58
Hvad gør man når valnødderne ikke smager godt ? Mere sukker ?


frances  -  0000-00-00 00:00:00
jeg kender opskriften fra england