lammekrone med 12 koteletter 1 lammekrone med 12 koteletter
2
store løg som hakkes 2 store løg som hakkes
1
madæble - skrælles og skæres i små stykker 1 madæble - skrælles og skæres i små stykker
20
g.
smør 20 g. smør
120
g.
frisk brødkrumme 120 g. frisk brødkrumme
2
spsk.
frisk salvie som hakkes 2 spsk. frisk salvie som hakkes
60
ml.
usødet æblesaft 60 ml. usødet æblesaft
2
æg, som deles, og æggehviderne piskes 2 æg, som deles, og æggehviderne piskes
1-2
fed
hvidløg, knust 1-2 fed hvidløg, knust
Opskrift:
Ovnen forvarmes til 210 grader C.
Den delte lammeryg renses for fedt og sener.
Løg og æble svitses i smørret, til de er møre eller blanke.
Pisk æblesaft og æggeblommer sammen i blandingen.
Herefter tages gryden af varmen og brødkrumme og krydderier blandes i.
De piskede æggehvider foldes forsigtigt i fyldet.
Lammekronen sættes i en bradepande og der lægges et stykke folie under, som foldes om lammekronen.
Lammekronen sættes i ovnen og steger i ca. 45 minutter.
Inden serveringen tages fyldet op af lammekronen og kommes i en lille skål inden forskæringen.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 17398 gange, og udskrevet 338 gange.
Kommentarer
Per - 2008-04-05 17:50:07 De lammekroner du som regel kan købe i supermarkedet består af 2 lammekroner i en pakning, vægt 6-700 g. og det passer til 2 personer, altså en lammekrone på 300-350 g. pr. person.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider