Pæresaft

Pæresaft, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SyltningRet : Syltning - Saft

Hovedingrediens : Frugt - Pærer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Pæresaft, billede 4 Pæresaft, billede 1 Pæresaft, billede 2 Pæresaft, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 g.pære
3 dl.vand
1 citron, saft heraf
1 Vaniljestang
 
 rørsukker
 Atamon
 
Opskrift:
Meget modne og velsmagende pære skæres i små stykker, og kog dem op sammen med vand og citronsaft, til saften er trængt ud.

Hæng mosen til afdrypning i et klæde lagt over et dørslag i et par timer eller natten over.

Skrab kornene ud af vaniljestængerne og bland dem med lidt rørsukker.

Mål saften af og bring den i kog med de tomme vaniljestænger og skum den.

Tilsæt sukker med vaniljekorn, og smag til med yderligere sukker 3-400 g. rørsukker pr. l. siet saft.

Hæld den på skoldede flasker skyllet med Atamon eller spiritus.
Luk flaskerne til med det samme

Tips:






karakterer:
Opskriften er vist 34882 gange,
og udskrevet 479 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-09-30 16:32:16
Meget smagfuld saft, den vil egne sig godt til en Romtody

  -   2016-09-23 16:33:59
Kan man bruge en saftkoger? Og kan man bruge hvid sukker?

  -   2011-10-02 09:40:20
Syntes at det smager rigtigt godt. jeg kom 350g. rørsukker i til de 2 kg. pærer... men fik kun ca. 1,1 liter saft udad det.... men det smager virkelig godt :)