Skyl stikkelsbærrene og kom dem i en gryde med vand.
Kog til stikkelsbærrene brister.
Hæld dem til afdrypning i en saftpose eller et rent klæde over en sigte natten over.
Mængden af den afdryppede saft måles.
Til hver liter siet saft:
1000 gram sukker.
Bring saften i kog og rør sukkeret i lidt ad gangen.
Lad saften koge, til den kan bestå geleprøven og er lyserød.
Skum af.
Kom geleen i rengjorte, små glas.
Læg et rent klæde over og lad geleen køle af.
Luk glassene til, når geleen er stivnet.
Opbevares mørkt og køligt.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4
(9 stemmer)
Opskriften er vist 29069 gange, og udskrevet 508 gange.
Energi:
KJ total 18760 (4466 kcal)
KJ pr. Portioner 18760 (4466 kcal)
Vægt ialt 2500 gram
Vægt pr. Portioner 2500 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 750 KJ (178 kcal) Protein 0.4 gram Fedt 0.2 gram Kulhydrat 44.0 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Bitten Vandborg - 2013-10-20 20:50:13 Kan man bruge banan i stedet for?
Nanna - 2012-07-17 19:14:35 Hvad er geleprøven?
karen - 2008-06-23 05:18:04 geleen bliver smukt svagt rosa og smager vidunderligt
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider