Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Rødbedelasagne

Rødbedelasagne, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Lasagne

Hovedingrediens : Rodfrugter - Rødbede

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
1-2 pakkerlasagneplader eller 1 portion hjemmelavet pastadej
 
100 g.reven ost
 Lidtolivenolie
 
 Rødbede-tomatsovs:
2-10 fedhvidløg
2 melemstore rødbeder
2 ds.flåede tomater eller 1 dåse og 2 spsk. koncentreret tomatpuré
1 tsk.tørret oregano
0.5 tsk.tørret basilikum
 Urtesalt
 
 Løg-bechamel:
2-3 store løg
2 spsk.hvedemel
5 dl.vand eller (soja)mælk
 Urtesalt
 


Opskrift:

Til rødbede-tomatsovsen skrælles rødbederne og skæres i tern. Hvidløgsfedene hakkes fint og sauteres i lidt olivenolie i en gryde, til det er blankt. Tilsæt rødbedeternene og dåsetomater + evt. tomatpuré sammen med krydderierne. Lad simre under låg for svag varme ca. 20 min., eller til rødbederne er møre.

Til løg-bechamelen pilles og hakkes løgene fint. Svits dem i ca. 2 spsk olivenolie i en gryde, til de bliver gennemsigtige. De må ikke tage farve. Drys mel over og rør rundt, til olien er opsuget. Spæd med vand eller mælk lidt efter lidt under kraftig omrøring. Dæmp varmen og lad sovsen koge under låg ca. 15 min.

Blend løg-bechamelen helt jævn med en stavblender og smag til med urtesalt, peber og evt. muskatnød.

Blend også rødbede-tomatsovsen med en stavblender, til den er passende jævn. Jeg foretrækker en forholdsvis grov struktur, så der stadig er lidt at tygge i. Smag til med urtesalt og evt. ekstra krydderier.

Sæt ovnen på 200 gr. Læg lasagnen sammen med en smule rødbede-tomat-sovs i bunden, et lag lasagneplader, rødbede-tomatsovs og løg-bechamel, lasagneplader osv. Der skal ikke ret meget tomat- og bechamelsovs mellem pladerne, ellers bliver det hele for vådt. Slut med et lag lasagneplader med nogle skefulde løgbechamel over, så det dækker pladerne. Drys reven ost over til sidst og sæt fadet i ovnen i ca. 20 min., til osten er gyldenbrun.

Tips:

Man kan sagtens bruge en rest kogte eller bagte rødbeder. Så skal rødbede-tomat-sovsen heller ikke koge så længe. Løg-bechamelen kan erstattes med rodfrugt-bechamel. Se Spinatlasagne. Rødbede-tomatsovsen er også dejlig til en hjemmelavet pizza!




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (2 stemmer)

Opskriften er vist 16765 gange,
og udskrevet 292 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu