Brombærbavaroise

Brombærbavaroise, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Bær - Brombær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
2 Jocondebunde
400 g.Brombærpuré
700 g.Brombærkompot
7 æggeblommer
2 æggehvider (så passer regnskabet med jocondebundene)
25 g.sukker
4 cl.frugtbrændevin
4 dl.piskefløde
4 Husblas, blade
1 springform ca. 28 cm i diameter
 
 Jocondebunde:
250 g.hele æg (ca. 4 æg)
200 g.æggehvider (ca. 5 æg)
200 g.sukker
150 g.mandler
100 g.hvedemel
50 g.smeltet smør
 
Opskrift:
Udblød husblasen gerne 30 minutter i rigeligt koldt vand. Rør eller pisk æggeblommerne sammen i en skål. Kog puréen op og hæld den kogende over æggeblommerne under øjeblikkelig piskning. Kom husblasen i. Pisk ca. 10 minutter til massen er meget luftig og ikke varmere end kroppens temperatur, men gerne koldere.

Pisk fløden til let skum. Pisk æggehviderne stive med sukkeret. Vend først flødeskummet i den afkølede brombærmasse, vend til sidst æggehviderne i.

Beklæd en springform indvendigt med husholdningsfilm. Kom en "bund i bunden". Væd den let med brombærkompot. Fordel halvdelen af brombærmassen over. Kom en ny jocondebund over bavaroisen, tryk den lidt ned. Hæld resten af brombærmassen i springformen og stil den i køleskabet eller stil den i fryseren, hvis den først skal bruges ved en senere lejlighed. Den tøes i så fald bedst op i køleskabet, og bør tages ud aftenen før.

NB! Gele kan smeltes forsigtig og hældes over den meget kolde eller endnu frosne kage.

Jocondebunde:
Forvarm ovnen til 235 grader. Pisk de hele æg grundigt, luftigt og skummende med 150 gr. sukker. Skold, smut og hak mand-lerne meget fint. Tilsæt mandlerne. Pisk æggehviderne stive med resten af sukkeret. Vend lidt af de stiftpiskede æggehvider i æggemassen. Vend forsigtigt resten af æggehviderne i. Tilsæt til sidst det smeltede smør. Bred dejen ud på bagepapir eller Silpat lignede materiale i ca. 5 mm tykkelse og bag i ca. 10 minutter til bunden føles fast. Skær to cirkler ud af dejen på størrelse med den springform bavaroisen skal bygges op i.

NB! Resultatet bliver udmærket så længe dejens tykkelse ikke overstiger 1 cm før bagningen. Har du varmluftovn kan du naturligvis fordele dejen på to plader. Jocondebunde flækkes ikke før de lægges sammen med creme eller mousse.

Denne portion giver med lidt god vilje 4 bunde. De to som bliver tilovers kan fryses ned eller opbevares 8 dage i en pose eller i husholdningsfilm (polyethylen) i køleskabet med henblik på at blive lagt sammen med andre cremer på et senere tidspunkt.

karakterer:
Opskriften er vist 10981 gange,
og udskrevet 148 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu