Brombærtimbale med frugtcoulis og nougatiscreme

Brombærtimbale med frugtcoulis og nougatiscreme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Frugt

Hovedingrediens : Bær - Brombær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.friske brombær
 sukker efter smag
2 Husblas, blade
 
 Bambukan bund:
10 g.smør
60 g.hvedemel
40 g.flormelis
75 g.marcipan
6 æggeblommer
6 æggehvider
80 g.sukker
 
 Citronmousse:
2 æggeblommer
50 g.sukker
1 citron
2 g.Husblas, blade
1.5 dl.piskefløde
2 æggehvider
 
 Brombærgele:
100 g.brombær
4 dl.vand
 sukker alt efter hvor søde bærrene er
4 g.gelatine blødgjort og smeltet
 
 Vaniljeiscreme:
5 dl.sødmælk
65 g.sukker
55 g.glukose
0.5 vaniljestang
4 æggeblommer
 
 Nougat:
150 g.sukker
 nødder efter smag og mængde
 
 Frugtcoulis:
300 g.bær efter eget valg
 flormelis efter smag
 
Opskrift:
Bambukan bund:
Smør, hvedemel, flormelis og marcipan blandes og æggeblommerne tilsættes lidt ad gangen.

Æggehvider og sukker piskes til marengs. Marengs og marcipanmix blandes sammen og et tyndt lag dej lægges i en bradepande med høj kant og bages under grillen. Et nyt lag dej lægges på og det bages og et nyt lag dej osv. Når bradepanden er fyldt op bages den i ca. 10-15 minutter i ovnen ved 200 grader C. Afkøles og vendes ud på en bakke. Er bedst efter et par dage og kan opbevares på køl i et par uger eller nedfryses. Tynde skiver skæres af Bambukan bunden og en cylinderring på 5 x 5 cm beklædes med skiverne. Timbalen fyldes 2/3 op med citronmousse og denne stilles i køleskab til moussen har sat sig. Derefter fyldes den op med brombær og en brombær-gele hældes henover.

Citronmousse:
Æggeblommer og sukker røres hvidt. Saft af citron og reven citronskal og den smeltede udblødte husblas tilsættes. Til sidst vendes let pisket fløde og de stiftpiskede hvider i æggemassen.

Brombærgele:
Brombær og vand koges op og smages til med sukker. Bærrene sigtes fra og gelatinen tilsættes. Geleen afkøles og lige før den bliver stiv hældes den over bærrene, så de ikke tørrer.

Vaniljeiscreme:
Sødmælk, vaniljestang, glukose og halvdelen af sukkeret koges op. Resten af sukkeret røres med æggeblommerne og lidt af den kogende mælk legeres over i æggemassen og det hældes tilbage i gryden, som er skruet ned på halv blus, og det må nu ikke koge, da æggene ellers vil koagulere og iscremen vil skille. Det hele blandes godt med en træspartel. Sigtes over i en skål, hvor det afkøles hurtigt under omrøring i koldt vandbad. Når blandingen er kold skal man på bagsiden af spartlen man har brugt til at røre med, kunne puste en rose i den vedhængende iscreme på spartlen og derefter køres iscremen på ismaskine.

Nougat
: Sukkeret smeltes til karamel og nødder tilsættes efter smag og mængde. Afkøles og knuses. Bruges til nøddenougat-iscreme.

Frugtcoulis:
Blendes og sigtes fri for sten. Smages til med flormelis, alt efter hvor søde bærrene er.





karakterer:
Opskriften er vist 11426 gange,
og udskrevet 138 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
hvor meget vand skal der tilsættes brombær