Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Blommechutney med æbler og rosiner

Blommechutney med æbler og rosiner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SyltningRet : Syltning - Chutney - Chutneyer

Hovedingrediens : Frugt - Blommer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Blommechutney med æbler og rosiner, billede 4 Blommechutney med æbler og rosiner, billede 1 Blommechutney med æbler og rosiner, billede 2 Blommechutney med æbler og rosiner, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 g.blommer
150 g.madæbler
1 rødløg
0.5 rød chilipeber
2 dl.æblecidereddike
300 g.sukker
75 g.rosiner
75 g.tørrede abrikoser
 
3 stjerneanis
6 hel allehånde
6 enebær
1 tsk.spidskommen
1 tsk.korianderfrø
 
 Atamon eller spiritus til skylning af glas
 
Opskrift:
Skær blommerne i både, kasser blommestenene. Skræl æblerne, og fjern kernehuset. Skær æbler og løg i både.


Rist krydderierne i en tør gryde. Tilsæt de øvrige ingredienserne, og lad dem simre i 30-40 minutter, indtil chutneyen tykner.

Smag til undervejs, og tilsæt evt. mere sukker eller flere krydderier.

Hæld chutneyen på skolede glas skyllet med Atamon.

Tips:

Spis blommeshutneyen til f.eks. karryretter og ost.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (8 stemmer)

Opskriften er vist 37631 gange,
og udskrevet 1259 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

poul sartor  -  2009-11-08 20:44:19
jeg har tilsat 75 gr tørrede dadler, 4 grønne kardemommekapsler og 1 tskf gule sennepsfrø. Desuden har jeg brugt 4 forskellige små chilier og rørsukker.En halv stang kanel fik lov at koge med i gryden og de atamonskyllede glas blev stænket med lidt gin, dels for konserveringens skyld, men også fordi jeg var løbet tør for enebær. To fluer med et smæk og med et skønt resultat. Super chutney !!!

  -  2009-10-28 19:27:09
Rigtig god til at give enhver ret et pift. Krydret og lækker. Min chutney har holdt sig i køleskabet i månedsvis. Jeg puttede mindre sukker i end anbefalet, og den var rigeligt sød.

Tina  -  2009-09-09 12:00:09
Hvor længe kan chutneyen holde sig? :)

Connie  -  0000-00-00 00:00:00
Herlig chutney, lidt mindre sukker er ok