Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Arabisk falaffel

Arabisk falaffel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 35 stk.
HovedretterRet : Hovedretter - Falafel

Hovedingrediens : Bælgplanter - Kikærter

Oprindelsesland : Arabien

ArabienIndsendt :


Arabisk falaffel, billede 4 Arabisk falaffel, billede 1 Arabisk falaffel, billede 2 Arabisk falaffel, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Kikærter. tørrede
 
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
   
50 gram Basilikum, tørret
0.5 spsk. Falaffelkrydderi
0.5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Koriander, stødt
1 spsk. Spidskommen, stødt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Fritureolie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   


Opskrift:

Kikærter lægges i blød dagen før (mindst 8 timer).

Kikærter, løg og hvidløg hakkes herefter 2 gange gennem kødhakkeren. Krydderierne og bagepulveret puttes i blandingen, hvorefter dejen æltes og hviler i en halv time.

Med et falaffeljern formes dejen til falaffler, som steges i olie.




Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Falafel



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (119 stemmer)

Opskriften er vist 243243 gange,
og udskrevet 3503 gange.


Energi:
KJ total 8149 (1940 kcal)
KJ pr. stk. 232 (55 kcal)
Vægt ialt 760 gram
Vægt pr. stk. 21 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1071 KJ (255 kcal)
Protein 13.9 gram
Fedt 4.6 gram
Kulhydrat 43.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Trine  -  2014-03-22 15:22:30
Mht. vand så indholder ukogte, udblødte kikærter også vand, så jeg kan ikke se der skulle være den store forskel på kogte og ukogte. Bortset fra smagen, naturligvis.


Paaby  -  2013-02-04 18:58:20
Til AndersW Jeg er i gang med at lave falaffel for første gang, det var meget impulsivt, og derfor var jeg nød til at bruge dåse kikærter, og det kan man godt, det sprutter ikke. Hvordan smagen er kontra kikærter på pose ved jeg ikke da det er første gang jeg laver dem :)


AndersW  -  2012-08-12 16:16:11
Det er meget vigtigt at man ikke benytter kikærter fra dåse, de er nemlig blevet kogt, og så kan de ikke bruges. Så er de så fyldt med vand at de eksploderer i olien.


AndersW  -  2012-08-12 11:29:31
Det er meget vigtigt at man ikke benytter kikærter fra dåse, de er nemlig blevet kogt, og så kan de ikke bruges. Så er de så fyldt med vand at de eksploderer i olien.


Malthe  -  2012-07-05 22:06:47
Mad der er blevet stegt i olie vil jeg aldrig kalde Kulhydratfattig. Det er bare min holdning. :)


  -  2012-05-26 18:34:21
Selvfølgelig kan de fryses, men det er bedst at fryse dem inden de steges. Ellers kan du stege dem halvdelen af tiden og have din egen quick-good-fast-food. Men husk at komme ekstra krydderi i hvis du vil fryse dem. En del aromatiske olier fra krydderierne forsvinder under opholdet i det kolde.


  -  2012-01-30 05:09:42
Er der nogen der ved om disse kan fryses ?


Sahar  -  2012-01-26 00:24:18
De falder fra hindanden hvis olien ikke er varm nok. Man kan bruge rasp, majs eller solsikkeolie. Husk at komme persille i istedet for basilikum, og en teske natron for at de skal blive luftige. Og falafelkeydderierne er en vigtig ingrediebs og kan IKKE undlades


tanja  -  2011-12-20 15:49:12
kan man bruge alt slags oile ?????????


  -  2011-10-02 18:18:03
Jeg synes af de smuldet væk på panden


allan  -  2011-05-28 17:44:39
mums lidt remoulade pepper den op mums.


Hadiya  -  2011-05-25 23:16:28
ER DER NOGEN DER VED OM MAN BEHØVES EN KØDHAKKER ? fOR HAR KUN EN ELPISKER, KAN DEN BRUGES?


Holger  -  2011-05-22 13:41:42
... Mine faldt også fra hinanden, tror det skyldes at jeg blendede dem og ikke hakkede... Anyways, et par råd ellers: Lidt olivenolie i gør dem sjovere. Og er din dej for våd, så det falder spredt, så kør noget helt almindeligt hvedemel i, til du har en fornuftig konsistent i dejen. ... Gør bestemt ikke noget dårligt for dem.


  -  2011-04-27 17:28:22
mine faldt helt fra hinanden i olien.. ÆV ÆV!!! det duftede ellers godt..


Rasmus  -  2011-04-13 22:49:15
Hej. Jeg har ikke prøvet at lave falaffel før, men vil meget gerne prøve det. Kan nogen give et hint om ca. hvor længe de skal koges i olien?


[email protected]  -  2011-03-27 20:08:27
Da jeg endelig tog mig sammen til at købe ingridienserne, kom hjem og gik i gang, må jeg sige at jeg blev dybt overrasket over hvor godt de smagte og har lavet dem flere gange siden. Jeg har arbejdet på en iransk cafe i odense som hed babylon, og selv om man ikke er øvet i det iranske køkken så gå endelig i gang for alle kan lave det og det er en smags-oplevelse uden lige.....Fem stjerner for denne skønne kogebog-Du kan endelig købe denne vidunderlige kogebog hvis du ikke har de store muligheder for at komme på nettet. med de venligste hilsner kristina.


naba  -  2010-12-18 12:23:24
hej..det var dog fantastisk, jeg har tænkt mig og lave det hver fredag åhh hvor smager det bare godt..


Sarah  -  2010-10-27 16:56:07
Og en god original falaffel dressing der til selvfølgeligt som består af, tahini(Sesampure) som kan fås hos en arabisk grønthandler.. vand, finthakket persille, en halv/hel citron og smages til med salt og peber.. Altså, kom 3dl vand i en skål, og tilsæt tahini, gerne underomrøring, til dressingen bliver lidt tyk, derefter blandes det finthakkede persille og citron i.. som røres godt, og derefter smages det til med salt og peber alt efter smag og behag.. meget enkelt, og det er den originale arabiske opskrift på dressing netop til falafel :-D


Sarah  -  2010-10-27 16:49:20
Og som flora siger, Lad vær med at bruge basilikum til falafel, det skal der slet ikke bruges.. der skal bare kommes godt med ordentlig fint hakket persille.. :-D og man kan bruge en spise/gryde ske til at forme dem, eller med hånden.. falafel formeren er ellers et plus, da de bliver formet meget pænt runde men det er ikke nødvendigt så længe man har hænder og kan forme dem pænt .. :-D


Sarah  -  2010-10-27 16:45:41
Man skal altid huske at komme en smule natron i falafel.. Det står der ikke i opskriften her .. Men bare lige en tsk natron i, så er den ihvert fald hjemme ..:-D


Giesela   -  2010-10-26 13:02:15
Hej Ilse - jeg bor i Værløse og ville gerne høre, hvor den tyrker/araberbiks ligger. Jeg skal lave nogle syriske retter på lørdag, bl.a. falafel.


Ilse  -  2010-10-21 18:41:28
Lækkert. De bedste falafel jeg har smagt. Jeg køber falafelkrydderi hos den lokale tyrker/araberbiks, de har i det hele taget mange spændende krydderier og basis varer til en god pris;-)


  -  2010-08-24 16:23:36
Man kan også købe falafelkrydderi hos grønthandleren


  -  2010-08-03 12:13:01
ok


BG  -  2010-05-10 10:28:37
Falafel krydderi kan fåes hos www.eliksirshop.dk Du kan også vælge, at nærlæse ingridenslisten på falafelkrydderiet, på samme hjemmeside.... :)


Mai  -  2010-04-05 18:24:35
Heej.. De ser jo super lækre ud, og har planer om at lave dem snart, men hvad er falafel krydderi? (Hvad indeholder det?)


rikke   -  2009-11-21 03:11:44
lyder lækkert men hvor faar man jernet fra samt kryderierne


  -  2009-10-24 10:44:18
DROP IKKE falafelkrydderiet!


flora  -  2009-09-06 14:18:50
Der skal ikke bruges basilikum i arabiske falafel, men et stort bundt bredbladet persille. Drop falafelkrydderiet og korianderen, men kom lidt chilipulver, salt og peber i. Desuden former man da bare falafelkuglerne i hånden, man behøver ikke have et værktøj til det.