Bornholmsk Andefyld

Bornholmsk Andefyld, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : -

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :



Ingredienser:
4-5 kommenskringler
2 tsk.kanel
2 spsk.sukker
1 pakkerosiner
1 posesvesker
5 dl.mælk
 
Opskrift:
Kommenskringlerne deles i småstykker, mælken varmes op, alle ingredienser tilsættes, til sidst hældes mælken over og der røres let om. Fyldet puttes i anden.

Efter anden er færdig tages fyldet ud og serveres som tilbehør til andestegen.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (5 stemmer)

Opskriften er vist 16386 gange,
og udskrevet 181 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Tine  -  2020-12-20 08:16:23
Vi har altid blødt kringlerne op i mælk tilsat sukker og kardemomme. Tilsat rosiner, svesker, æblestykker samt lidt hvidtøl. Dette puttes så i anden.. Mums

Bent Kristoffersen  -  2020-12-15 19:18:33
Opskriften er ikke korrekt. 1. mælken skal ikke opvarmes 2. der skal ikke bruges kanel men salt. 3. der skal bruges 2-3 æbler som skrælles og skære i småstykker. 4. alle ingredienser blandes godt og overhældes med kold mælk og trækker over natten. 5. det hele fyldes i anden umiddelbart før den sættes i ovnen. Husk at gnide anden indvendig med groft salt først. med denne rettelse bliver opskriften som min tip tip oldemor skrev den for over hundredehalvtreds år siden. velbekomme. Bent Kristoffersen "Skibskok"

Annette Pihl Pedersen  -  2018-11-19 14:42:28
Jeg har lært at bruge kardemomme i stedet for kanel og ingen rosiner men gerne æbler

VP  -  2017-12-24 09:22:50
Udelad kanel og rosiner og kom i stedet kardemomme og 3 æbler skåret i tern

Nina  -  2011-11-06 20:28:23
Vi har i min familie brugt denne opskrift i mange år. Og har ikke formået endnu, at få en tør and ud af det. Den er altid, lækker saftig, og meget mør. Jeg kan varmt anbefale den....

Ulrik  -  2009-03-07 11:19:09
En variant i min familie er at komme lidt hvidtøl i fyldet. Hvidtøllen bruges også til at overhælde anden for at få en let karameliseret overflade.

Birgitte  -  0000-00-00 00:00:00
Det skal altså være kardemomme!

Klaus  -  0000-00-00 00:00:00
Man kan også bruge hvidtøl i stedet for mælk.

Inge-Merete  -  0000-00-00 00:00:00
De fleste bornholmere bruger kardemomme og ikke kanel