Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Blommer med smuldredej

Blommer med smuldredej, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Varm DessertRet : Varm Dessert - Diverse Varme desserter

Hovedingrediens : Frugt - Blommer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Blommer med smuldredej, billede 4 Blommer med smuldredej, billede 1 Blommer med smuldredej, billede 2 Blommer med smuldredej, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Blommer, friske udstenede
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Smuldredej:
80 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
160 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

30 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Vanillecremesauce:
1 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
6 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Tænd ovnen på 180 grader C. alm. ovn.

Findel smørret i melet med fingrene og bland sukker i.

Kom de halve udstenede blommer i et ovnfast fad og drys sukker på frugten eller mellem lagene, hvis det er en større portion.

Fordel smuldredejen over blommerne, den skal ikke samles, men lægges løst over blommerne.

Bag i 45 minutter eller til overfladen er sprød og gyldenbrun.

Vannillecremesauce eller flødeskum smager godt til.



Vanillecremesauce:
Flæk vanillestangen og bring den langsomt i kog med mælken.

Pisk æggeblommer og sukker lyst i en skål.

Hæld mælken i æggene under piskning og tag vanillestangen op.

Hold cremen tilbage i gryden og varm op ved jævn varme, til cremen begynder at tykne og hænger fast på bagsiden af skeen. Cremesaucen må ikke koge, så skiller den. Tag gryden fra varmen og rør fløden i. Si saucen. Server den varm eller kold.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (4 stemmer)

Opskriften er vist 78039 gange,
og udskrevet 1768 gange.


Energi:
KJ total 15314 (3646 kcal)
KJ pr. Pers. 1914 (455 kcal)
Vægt ialt 2210 gram
Vægt pr. Pers. 276 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 692 KJ (164 kcal)
Protein 2.5 gram
Fedt 6.8 gram
Kulhydrat 24.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Camilla  -  2011-06-25 12:22:21
Super lækker kage. Jeg lavede den dog med flødeskum blandet op med vanille. Super lækkert..


tina.  -  2007-11-23 13:15:10
kanon god kage, server den lun med kold vaniliesauce til.