Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Salat med vilde canadiske ris

Salat med vilde canadiske ris, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

Salat - SalaterRet : Salat - Salater - Salater

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Ris

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
100 g.vilde canadiske ris
 evt.lidt hønsebouillon
75 g.gulerødder
20 g.valnødder
75 g.forårsløg
40 g.rosiner
 
 Dressing:
0.5 dl.citronsaft
0.2 dl.jomfruolivenolie
 salt
 peber
 


Opskrift:

De vilde ris skylles godt og hældes i ca. dobbelt så meget kogende vand tilsat lidt hønsebouillon. Koger i ca. 45 minutter, hold godt øje med at de ikke koger for lang tid, da de så bliver bløde, kedelige og klistrede. De skal åbne sig for at være tilpas faste i konsistensen uden at være hårde. Det kræver lidt omhu at få det perfekte resultat.

Gulerødderne skæres i strimler, valnødderne skæres en til to gange igennem og forårsløgene skives.

Ingredienserne til dressingen røres sammen og blandes med vilde ris, urter, nødder og rosiner.

Tips:

Betegnelsen vilde ris er temmelig misvisende, idet der faktisk er tale om en græsart. Den gror i sumpene i Canada. Før i tiden høstede indianerne de vilde ris fra kano ved simpelthen at slå med stokke planterne, så risen faldt ned i båden. Det er sikkert stadig en temmelig omstændelig proces, den meget høje pris på produktet kunne tyde på det.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (5 stemmer)

Opskriften er vist 6047 gange,
og udskrevet 102 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Britt thaisen  -  0000-00-00 00:00:00
God rissalat. Kan laves dagen før! brug evt pecannødder isteder for valnødderne!