Svenske chokoladebrød

Svenske chokoladebrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 90 stk.
SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Oprindelsesland : Sverige

SverigeFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : lærkeandersson

Indsendt :      Red :
Svenske chokoladebrød, billede 4 Svenske chokoladebrød, billede 1 Svenske chokoladebrød, billede 2 Svenske chokoladebrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Pynt:
  Perlesukker
Opskrift:
Tag en skål. Bland alle de tørre ingredienser sammen. Put derefter æg i og bland med hænderne. Når det er gjort tager du margarinen og skære i finde små stykker og putter det i skålen. ælt det med hænderne.

Dejen deles i 6 stykker. som rulles til ruller på ca. 30 cm. Pres dem flade ca. 4 cm. brede og sæt dem på 2 bageplader, 3 stænger pr. plade, de flyder noget ud under bagning.

Drys derefter lidt perlesukker og evt. finthakkede mandler på som pynt, de kan pensles med sammenpisket æg inden. og så er kagen klar til at komme i ovnen.

Bages ved 180 grader C på næstøverste ribbe i 10 minutter.

Når kagen er færdig skærer du den i små stykker på skrå ca. 2 cm brede imens den er varm.

Køles af på rist inden de pakkes i lufttætte dåser.





Beskrivelse:

Prøv vores opskrift på svenske chokoladebrød – det vil du ikke fortryde

Svenske chokoladebrød er en populær svensk småkage, og en fast del af den svenske kaffekultur. Det er en lidt anderledes småkage end de traditionelle danske småkager, men bestemt ikke ringere. Svenske chokoladebrød er med sin sprøde skorpe og bløde indre nemlig utrolig lækker og velsmagende.

I vores svenske chokoladebrød opskrift pyntes småkagerne til sidst med perlesukker og hinthakkede mandler, men du kan også pynte dem med kokos eller smeltet chokolade, hvis du ønsker mere rig chokoladesmag.

Småkager, som svenske chokoladebrød, er ikke blot populære fordi de smager dejligt, men også fordi de holder længe i kagedåsen og passer perfekt til en kop kaffe eller te.

Svensk chokoladebrød er nemt at bage

Svensk chokoladebrød er nemt at bage og kræver kun ganske få, simple ingredienser. De har en lang holdbarhed, og så kan du nemt sætte dit eget personlig præg på dem ved at bruge forskellige toppings. Det er ikke en småkage, som er forbeholdt særlige højtider, men som nydes året rundt i Sverige.

karakterer:
Opskriften er vist 78522 gange,
og udskrevet 1939 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (122 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14550 (3464 kcal)
KJ pr. stk. 161 (38 kcal)
Vægt ialt 791 gram
Vægt pr. stk. 8 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1839 KJ (437 kcal)
Protein 5.3 gram
Fedt 22.4 gram
Kulhydrat 55.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-12-13 23:57:57
Hos os heder de Svenske chokoladesnitter :)