Æble og blommemarmelade

Æble og blommemarmelade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SyltningRet : Syltning - Marmelade

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Æble og blommemarmelade, billede 4 Æble og blommemarmelade, billede 1 Æble og blommemarmelade, billede 2 Æble og blommemarmelade, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 gram Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
1000 gram Blommer, friske udstenede En udstenet blomme vejer ca. 35 gram
   
2 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Citronsyre
   
500 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 tsk. Atamon, flydende
   
Opskrift:
De skyllede, ituskårne æbler befries for blomst, stilk og kernehus og males hurtigt gennem kødmaskinen sammen med de udstenede blommer.

Mosen koges i vandet under låg 10 min. Tilsætning af citronsyre holder mosen lys.

Sukkeret drysses i og koges med endnu 10 min.

Vanille og Atamon røres i. Marmeladen kan også smages til med ingefær eller kanel.

Marmeladen fyldes i varme, Atamonskyllede glas, der lukkes.





karakterer:
Opskriften er vist 50756 gange,
og udskrevet 1520 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14128 (3363 kcal)
KJ pr. Portion 14128 (3363 kcal)
Vægt ialt 3704 gram
Vægt pr. Portion 3704 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 381 KJ (90 kcal)
Protein 0.3 gram
Fedt 0.2 gram
Kulhydrat 22.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Giver ca 3 l. marmelade. Pas på under kogningen, det sprøjter ret meget.