Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Blomme-æblemarmelade

Blomme-æblemarmelade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SyltningRet : Syltning - Marmelade

Hovedingrediens : Frugt - Blommer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Blomme-æblemarmelade, billede 4 Blomme-æblemarmelade, billede 1 Blomme-æblemarmelade, billede 2 Blomme-æblemarmelade, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 gram Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
1000 gram Blommer, friske udstenede
   
2 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Citronsyre
   
500 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
1 tsk. Ingefær, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 44 gram
4 tsk. Atamon, flydende
   


Opskrift:

De skyllede ituskårne æbler befries for blomst, stilk og kernehus og blommer udstenes. Herefter males frugterne gennem kødmaskinen.

Mosen koges i vandet under låg 10 min. Tilsætning af citronsyre/citronsaft holder mosen lys.

Sukkeret drysses i og koges med endnu 10 min.

Vanila og Atamon røres i. Marmeladen kan smages til med ingefær, kanel eller Vanila.

Marmeladen fyldes i varme, Atamonskyllede glas, der lukkes.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (22 stemmer)

Opskriften er vist 98985 gange,
og udskrevet 2920 gange.


Energi:
KJ total 14120 (3361 kcal)
KJ pr. Portion 14120 (3361 kcal)
Vægt ialt 3702 gram
Vægt pr. Portion 3702 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 381 KJ (90 kcal)
Protein 0.3 gram
Fedt 0.2 gram
Kulhydrat 22.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Heidi=)  -  2010-01-10 15:03:26
Så har jeg været i køkkenet... hmm ved ikke lige helt hvad jeg skal mene. Minder mest om en omgang æblemos. Smagen fejler ikke noget, men synes ikke lige at det er marmelade. Brugte 1 kg blommer fra fryseren og 500 gram syltesukker. Ikke noget jeg vil lave igen. Manden forslog om det ikke kunne bruges til en god æblekage med makron og flødeskum.


Heidi=)  -  2010-01-08 09:17:50
Til Sus. Ikke et dumt spørgsmål. Har selv haft tanken. Og hvor finder gode råd. Man ringer hjem til mor. Hun nemlig lavet efter denne opskrift. Hun skrællede ikke æblerne. Så det gør jeg heller ikke. Vil i køkkenet nu og prøve mig frem.


Sus  -  2009-08-31 08:53:04
Dumt spørgsmål måske, men skal æblerne skrælles?


Søren  -  2008-09-29 15:03:17
Da der er atamon i marmeladen, kan den vel holde sig ligeså lang tid som alt andet syltet... atamon er jo et konserveringsmiddel!


Anna  -  2008-09-29 15:02:03
Ja, man kan godt bruge madæbler - men smag på æblerne inden, hvis de er mere sure end almindelige spiseæbler, skal du nok dosere lidt mere sukker end der står i opskriften.


Stine  -  2008-09-29 15:00:59
Nøøj, hvor er den god! Forarbejdet med at male æblerne og blommerne tog dog også en god rum tid (ca. 1 time), da jeg kun har en lille staudblender med hakketilbehør - men det kunne godt lade sig gøre og slutresultatet er simpelthen det hele værd!!


Hanna  -  2007-09-13 08:32:30
Kan man bruge madæbler?


dk.ma.dk  -  2007-09-09 18:07:36
Nogen der ved hvor længe sådan en marmelade kan holde?


Daniel  -  2007-08-16 13:58:59
det ser sørme godt ud !!!! :o)


Malene  -  2007-05-25 00:34:26
Super opskrift. Jeg brugte sveskeblommer og det smagte himmelsk. dejlig nem


Karina  -  0000-00-00 00:00:00
Frugten kan sagtens males i en foodprocessor hvis man ikke har en kødmaskine.


Per  -  0000-00-00 00:00:00
Giver ca 3 l. marmelade. Pas på under kogningen, det sprøjter ret meget.