Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Indbagt lammemørbrad/filet

Indbagt lammemørbrad/filet, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammemørbrad

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
3 stk.smørdej (diameter ca. 20 cm)
6 stk.lammemørbrad eller 400 g lammefilet
 
 sovs:
1/4 l.fløde
200 g.champignon
130 g.smør
 hvedemel
 salt
 rosmarin
 timian
 


Tilbehør:
f.eks. glaserede gulerødder
Opskrift:

Det er vigtigt at lammekødet er helt optøet inden stegning, ellers opnår kødet ikke den fulde mørhed. Optøes 24 timer ved stuetemperatur eller 2 dage i køleskab.

Bedste stegetemperatur er 200 °C.
Svits mørbradene på panden, de skal forblive røde indeni, og afkøl dem. rens og tør champignons og skær dem i tynde skiver. svits dem i smeltet smør på panden. Tilsæt krydderierne, hvedemelet og til sidst fløden. lad det snurre 2-3 min. Afkøl jævningen. Sæt kødet på smørdejen og kom jævningen ind imellem kødstykkerne. Pensel kanterne med æg, luk dem med en gaffel og pensel dem igen med æg. Sæt i en 180°C varm ovn i ca. 30 min.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (8 stemmer)

Opskriften er vist 19087 gange,
og udskrevet 549 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Anni Wacht   -  2009-06-20 13:26:11
og skal det være en rund plade butterdej? diameter = rund


Anni Wacht   -  2009-06-20 13:24:47
Skal sovsen pakkes med ind i butterdejen. hvis det er meningen, er det så ikke en fars og ikke en sovs?