Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Frugttærte med danske frugter

Frugttærte med danske frugter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Frugttærte med danske frugter, billede 4 Frugttærte med danske frugter, billede 1 Frugttærte med danske frugter, billede 2 Frugttærte med danske frugter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Tærtebund:
1 æg
50 g.sukker
300 g.hvedemel
150 g.smør/margarine.
 
 Fyld:
750 g.velmodne danske blommer æbler og/eller pærer
2 spsk.smør/margarine
25 g.sukker.
 
 Topping:
50 g.hvedemel
50 g.farin
 Sukker eller rørsukker
50 g.koldt smør
50 g.hakkede nøddekerner eller nøddeflager
0.25-0.5 tsk.stødt kanel
 


Opskrift:

Tærtedej:
Æg og sukker piskes tykt. Melet røres i, og smør/margarine smuldres i dejen, der æltes glat og stilles køligt i en times tid. Dejen rulles ud.

En tærteform (24 cm i diameter) beklædes med dejen. Bunden prikkes, og tærten sættes koldt.

Et stykke bagepapir lægges i bunden af tærten, og der fyldes op med tørrede bønner eller ris. Tærten forbages ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter.

Bunden tages ud af ovnen, og bagepapir samt bønner/ris fjernes (disse afkøles og gemmes til en anden bagning - de kan bruges mange gange).

Fyld:
Blommerne udstenes, æbler/pærer skrælles og kernehusene tages ud. Al frugten skæres i mindre stykker. Frugtstykkerne varmes igennem i smør/margarine i ca. 1 minut. Der drysses sukker på, og frugten afkøles lidt.

Alle ingredienser til topping hakkes og smuldres sammen.

1/3 af toppingen fordeles i bunden af tærten. Frugtstykkerne lægges oven på, og resten af toppingen fordeles øverst.

Tærten bages færdig ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter til den er rigtig gylden og sprød.

Tærten serveres med blødrørt vanilleis, creme fraiche, flødeskum eller velafdryppet yoghurt samt til med lidt sukker og vanille.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (10 stemmer)

Opskriften er vist 48369 gange,
og udskrevet 921 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Birgith Madsen  -  2010-03-02 14:15:13
Denne tærte er helt perfekt i sensommeren med årstidens frugter.