Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Musakka

Musakka, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Moussaka

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :


Musakka, billede 4 Musakka, billede 1 Musakka, billede 2 Musakka, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Aubergine 1 mellemstor aubergine vejer ca. 300 gram.
500 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
1 stort Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
500 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
1 tsk. Timian, tørret
0.5 tsk. Muskatnød. hel
3 dl. Yoghurt naturel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 spsk. Revet ost, mozzarella 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   


Opskrift:

Varm ovnen op til 200 grader C. alm. ovn.

Skær aubergine og kartofler i tynde skiver. Kom kartoffelskiver i en gryde kogende vand, tilsæt salt. Læg aubergine i et dørslag eller sigte over gryden med kartofler. Læg låg på og kog kartofler i 8 minutter. Læg de afdryppede aubergine og kartofler i et smurt, ovnfast fad.

Hak løg og hvidløg og skær peberfrugterne i strimler. Svits kød i olie 4-5 minutter. Tilsæt løg og hvidløg og svits i 2 minutter. Tilsæt peberfrugterne og steg i 2 minutter. Tilsæt tomater, timian og muskatnød og småkog i 5 minutter. Hæld kød-grønsagsblanding over aubergine og kartofler.

Bland yoghurt og æg med 1 tsk. salt, hæld det i fadet og drys med ost. Bag ca. 15 minutter.

Server med en grøn salat og groft brød.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (42 stemmer)

Opskriften er vist 107029 gange,
og udskrevet 3022 gange.


Energi:
KJ total 8955 (2132 kcal)
KJ pr. Pers. 2238 (533 kcal)
Vægt ialt 2498 gram
Vægt pr. Pers. 624 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 358 KJ (85 kcal)
Protein 6.6 gram
Fedt 4.1 gram
Kulhydrat 6.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

dagdriver  -  2018-03-17 10:32:13
helt skævt, besynderlig opskrift på Mousakka


Camilla  -  2011-11-08 14:55:41
mousakka er en slags national-ret i grækenland og har absolut intet med tyrkiet at gøre!


sb  -  2009-07-17 18:05:06
musakka er turkisk rat navnet komer fra turkiet og den rigtige musakka findes i de turkiske køken bøger se og lad vere med at lave om på den oprindelige opskrif fordi som yens-fra 2008 smager ikke af noget mvh.sb


sofie  -  2008-11-26 16:07:08
god nok opskrift, men den bliver lidt kedelig efter et par mundfulde.


Jens  -  2008-01-16 15:53:36
Simpelthen ikke i orden. Kedelig og uinspirerende opskrift. Jeg kan ikke forstå den holdning til mad - Ja, den lever op til moderne idealer om at være nem og hurtig at tilberede. Men den har ingen dybde i smag, ingen sammenhæng i konsistens - og i det hele taget intet til fælles med en autentisk moussaka!!! Hjernedødt!


Birgit  -  2007-11-26 15:50:47
Youghurt/æg blanding er helt i top. Kan med fordel tilsættes 1 kop rasp + 1 kop revet mild ost.


Rikke  -  0000-00-00 00:00:00
I stedet for yoghurt/æg-blandingen kan bruges bechamelsauce