Pæreistærte

Pæreistærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Hjemmelavet is

Hovedingrediens : Frugt - Pærer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
 Tærte:
75 g.sukker
2 æggeblommer
1.5 dl.sødmælk
1.5 dl.piskefløde
1 stor moden pære
2 dl.vand
50 g.sukker
1 tsk.vanillesukker
100 g.marcipan
25 g.chokolade
 
 Brombærpurée:
150 g.brombær
0.5 dl.vand
50 g.flormelis
1 spsk.maizenamel
 
Opskrift:
Tærte:
Mælk, fløde og halvdelen af sukkeret koges op under omrøring og afkøles. Resten af sukkeret og æggeblommerne opvarmes under omrøring - må endelig ikke koge. Denne masse piskes hvid med elpisker.

Når fløden er lillefingervarm, hældes den, forsigtigt, lidt ad gangen over i æggemassen. Det hele piskes nu grundigt. Massen afkøles og stilles i fryseren. Røres jævnligt for at undgå krystallisering.

Pæren skrælles og kernehuset fjernes. Pæren skæres i små tern og koges nu i vandet tilsat sukker og vanillesukker. Pæren koges ca. 10 minutter, eller til den er mør. Afkøles i lagen. Derpå tages den af lagen og fryses.

Når ismassen er næsten færdigfrosset vendes pæreternene i.

Marcipanen rulles ud og lægges i en smurt tærteform. Derefter pensles med smeltet chokolade. Når chokoladen er stivnet, hældes pæreismassen over og tærten fryses færdig i fryseren. Inden servering tages tærten ud af fryseren, ca. 10 minutter inden brugen.

Brombærpurée:
Til brombærpuréen koges brombærrene med vandet ca. 5 minutter. Sigt puréen og kog dem ca. 5 minutter med sukkeret. Smag puréen til og jævn den med maizenaenmel udrørt i lidt koldt vand.





karakterer:
Opskriften er vist 9119 gange,
og udskrevet 131 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
pragtfuldt kage