Orangeparfait

Orangeparfait, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Parfait

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Fløde

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
6 appelsiner skal heraf
2 dl.hvidvin
50 g.sukker
 
6 appelsiner
2 citroner (saft)
200 g.sukker
8 æggeblommer
5 dl.piskefløde
 
Opskrift:
Skallen fra appelsinerne strimles tyndt (specielt strimmeljern kan evt. anvendes). Appelsinskal strimlerne koges 4-5 min. i rigeligt vand. Herefter tages de op i en sigte og skylles med koldt vand. Derefter koges skallerne sammen med hvidvin og 50 g sukker. De er færdige, når konsistensen er karamelagtig.

Saften fra appelsiner og citroner koges sammen med 100 g sukker til en sirup. Den sættes til afkøling.

Æggeblommerne piskes med de sidste 100 g sukker, og fløden piskes let. Æggemasse, sirup og fløde vendes forsigtigt sammen. Massen kommes i forme og fryses.

Ved serveringen skæres isen i skiver, og appelsinskallerne drysses over. Der kan evt. serveres jordbær til.





karakterer:
Opskriften er vist 9200 gange,
og udskrevet 141 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
super opskrift- bedste is jeg har smagt :-)