Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Romtopf

Romtopf, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

SyltningRet : Syltning - Diverse syltning

Hovedingrediens : Bær - Diverse bær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
2 l.sommerbær fx jordbær hindbær ribs brombær solbær og pærer
1 l.sukker
5 dl.rom
 
Opskrift:
Begynd romtopfen med sommerens første jordbær. Rens og skyl jordbærrene. Vej dem og kom den i en stor krukke eller et stort glas. Kom samme mængde sukker i. Hæld rom på så bærrene dækkes.

Fyld mere frugt på efterhånden. Større frugt skæres i mindre stykker. Hæld mere sukker og rom på, så det dækker bærrene. Opbevar krukken køligt og rør i den en gang imellem.

Forsæt med at lægge frugt og sukker i lag til krukken er fyldt. Hæld eventuelt mere rom på. Lad krukken stå koldt i 4 – 6 uger inden romtopfen serveres.

Serveringsforslag:
Server bærrene med flødeskum eller is til. Bærrene kan også anvendes sammen med andre desserter.

Tips:

Romtopf er en stor krukke fyldt med alle sommerens bær, gennemvædet af sukker og rom. Krukken efterfyldes efterhånden, og skal derefter stå et par måneder. Resultatet bliver en fyldig kompot.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (11 stemmer)

Opskriften er vist 29706 gange,
og udskrevet 580 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Alice Kruse  -  2016-02-26 15:25:15
jeg bruger det som tilbehør til ost/ostebord hilsen ALice Kruse

  -  2012-08-30 08:21:11
jeg serverer is med romtopf, men ved ikke hvad man kan drikke til ?

Lisbeth  -  2008-10-26 11:59:54
Jeg bruger altid Strohrom, gerne 80 eller 60%. En fløderand med romtopf er også dejlig dessert

Jens Thogersen  -  2008-03-25 18:27:26
Opskriften lyder spændende.. og vil prøve den her i år.. men skal det være lys eller mørk rom - man skal bruge i romtopfen??? Med venlig hilsen Jenst

PML  -  0000-00-00 00:00:00
Udsøgt til pannekage- og isdesert