Iransk kebab med hakket kød

Iransk kebab med hakket kød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Kebab

Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød

Oprindelsesland : Iran

IranIndsendt af : sabrina

Indsendt :      Red:

Iransk kebab med hakket kød, billede 4 Iransk kebab med hakket kød, billede 1 Iransk kebab med hakket kød, billede 2 Iransk kebab med hakket kød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Lammekød, hakket
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Stegning:
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Tilbehør:
4 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
   
Opskrift:
Hak persille, løg og hvidløg fint, bland det sammen med kødet olien salt og peber.

Form dem som cigarligne pølser og steg dem på en pande ligesom frikadeller.

Tag tomaterne og del dem midt over og læg dem på panden et par minutter til de er bløde.

Kog risene.

Tips:

En ret som mætter godt, og er god til kræsne personer.


karakterer:
Opskriften er vist 32719 gange,
og udskrevet 602 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (48 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5605 (1334 kcal)
KJ pr. Pers. 1401 (333 kcal)
Vægt ialt 1186 gram
Vægt pr. Pers. 296 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 472 KJ (112 kcal)
Protein 8.5 gram
Fedt 7.6 gram
Kulhydrat 4.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2011-05-13 11:57:19
super god opskrift! smagte super godt

peer  -  2011-03-23 17:39:45
Prøv at komme bassilikum og hvidløg i farsen også,det er godt.

mona  -  2010-01-09 11:46:31
tak for opskriften :) glæder mig til at komme igang

manijeh  -  2007-09-04 11:53:00
tTusind tak for opskrift på dansk, der vi kan vise til vores danske vennder. Held og lykke med din indsats