Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Hjemmelavet fiskeboullion/fond

Hjemmelavet fiskeboullion/fond, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Blandet fisk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
2000 g.fiskeben og hoveder
1-2 grofthakkede løg
 det hvide af 1 porre strimlet fint
0.5 grofthakket fennikel
40 g.smør eller 2 spsk. olie
5-6 persillestilke
3 dl.tør hvidvin eller halvt så meget Noilly Prat
4-5 hvide peberkorn
 


Opskrift:

Fiskebenene hugges i mindre stykker og svitses blidt i gryden med grøntsagerne. Vin tilsættes og gives et opkog.

Vand tilsættes til det dækker, bringes i kog og simrer i 20 eller højst 30 min. Fiskefond må ikke koge længere, idet man risikerer at trække bitterstof ud af fiskebenene. Sies, koges ned til ca 1/3 og smages til

Tips:

Hvis man ikke kan skaffe fennikel, kan man til sidst krydre med lidt stødt fennikel. Bemærk også, at den saft eller suppe man får, når man damper friske muslinger, er et fremragende tilskud til en fiskefond. Så hvis man det ikke bruges til den muslingeret, man er ved at tilberede, betaler det sig godt at si og gemme suppen i fryseren til en anden gang.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)

Opskriften er vist 10490 gange,
og udskrevet 96 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu