sur fløde (rømme eller creme fraiche)2.5 dl. sur fløde (rømme eller creme fraiche)
2
dl.
hvedemel2 dl. hvedemel
7.5
dl.
kogende mælk7.5 dl. kogende mælk
0.5
tsk.
salt0.5 tsk. salt
Opskrift:
Kog fløden under låg i 10 min.
Sigt 1/3 af melet i, træk gryden til side
og lad den småkoge. Rør forsigtigt af
og til. Smørret skal nu komme frem og
fløde og melblandingen skiller sig.
Skum smørret af og hold det varmt. Det
serveres til grøden.
Sigt resten af melet i og rør det godt,
giv derefter grøden et opkog.
Hæld kogende mælk i gryden til den
bliver tilpas tyk og kog det i nogle
minutter. Smag til med salt.
Serveres med sukker, kanel og smør.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4
(23 stemmer)
Opskriften er vist 37499 gange, og udskrevet 456 gange.
Kommentarer
Laura - 2012-06-15 14:58:53 Jeg fik det i Norge som var det risengrød: med kanelsukker og smør på.
Benedikte Junior - 2012-02-27 13:27:37 I Norge spiser man flatbrød med lufttørret røget skinke til. Det smager super godt.
Agnes - 2009-07-08 09:56:55 Den originale opskrift er med gedemælk og der serveres fladbrød til?
Har i denne opskrift?
Jeg har smagt rømmegrød fra højlandskøer der spise lav fra fjeldet, en fantastisk rømmegrød.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider