Rømmegrød

Rømmegrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Grød og VællingRet : Grød og Vælling - Mælkegrød

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Fløde

Oprindelsesland : Norge

NorgeIndsendt :      Red:


Ingredienser:
2.5 dl.cremefraiche
2 dl.hvedemel
7.5 dl.kogende mælk
0.5 tsk.salt
 
Opskrift:
Kog fløden under låg i 10 min. Sigt 1/3 af melet i, træk gryden til side og lad den småkoge. Rør forsigtigt af og til. Smørret skal nu komme frem og fløde og melblandingen skiller sig.

Skum smørret af og hold det varmt. Det serveres til grøden.

Sigt resten af melet i og rør det godt, giv derefter grøden et opkog.

Hæld kogende mælk i gryden til den bliver tilpas tyk og kog det i nogle minutter. Smag til med salt.

Serveres med sukker, kanel og smør.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Rømmegrød

karakterer:
Opskriften er vist 46468 gange,
og udskrevet 468 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (23 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Laura  -  2012-06-15 14:58:53
Jeg fik det i Norge som var det risengrød: med kanelsukker og smør på.

Benedikte Junior  -  2012-02-27 13:27:37
I Norge spiser man flatbrød med lufttørret røget skinke til. Det smager super godt.

Agnes  -  2009-07-08 09:56:55
Den originale opskrift er med gedemælk og der serveres fladbrød til? Har i denne opskrift? Jeg har smagt rømmegrød fra højlandskøer der spise lav fra fjeldet, en fantastisk rømmegrød.