Dildkød
Hovedingrediens : Lammekød - Lammebryst Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skyl kødet i koldt vand, læg det i en stor gryde og hæld kogende vand over til kødet er dækket.
Skræl løg og gulerod og skær dem i terninger. Læg dem i gryden sammen med dild, persille og laurbærblade. Kom salt og peber i. Lad kødet simre under låg i 1½ time til det er mørt og næsten løsner sig fra benene. Tag kødet op, si suppen og lad den koge sammen i nogle min over stærk varme uden låg. Kom smør hvedemel i og lad det koge op igen under omrøring. Lad det derefter simre under låg i 3 min. Pisk fløde og æggeblomme sammen og hæld det i gryden, det må ikke koge. Smag til med dild, citronsaft og evt. lidt sukker. Skær kødet i portionsstykker og læg det i sovsen. Varm det igennem og server med kogte kartofler eller kartoffelmos, kogte gulerødder og ærter. Tips: Hvis du vil have retten mere mager kan du lade suppen afkøle, så du kan fjerne fedtet |
|
Opskriften er vist 23849 gange,
og udskrevet 306 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne