Dildkød

Dildkød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Dildkød, billede 4 Dildkød, billede 1 Dildkød, billede 2 Dildkød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kg.lammekød af bryst eller ryg med ben
1 løg
1 gulerod
 dild og persillekviste
2 laurbærblade
2 tsk.vand pr. liter vand
6 hvide peberkorn
 
 Sovs:
4 dl.bouillon fra kødet
1 spsk.smør eller margarine
3 spsk.hvedemel
0.5-1 dl.fløde
1 æggeblomme
0.5 dl.hakket dild
1-1.5 spsk.citronsaft eller eddike
 evt. 0.5 tsk. sukker
 
Opskrift:
Skyl kødet i koldt vand, læg det i en stor gryde og hæld kogende vand over til kødet er dækket.

Skræl løg og gulerod og skær dem i terninger. Læg dem i gryden sammen med dild, persille og laurbærblade. Kom salt og peber i.

Lad kødet simre under låg i 1½ time til det er mørt og næsten løsner sig fra benene.

Tag kødet op, si suppen og lad den koge sammen i nogle min over stærk varme uden låg. Kom smør hvedemel i og lad det koge op igen under omrøring. Lad det derefter simre under låg i 3 min.

Pisk fløde og æggeblomme sammen og hæld det i gryden, det må ikke koge.

Smag til med dild, citronsaft og evt. lidt sukker. Skær kødet i portionsstykker og læg det i sovsen. Varm det igennem og server med kogte kartofler eller kartoffelmos, kogte gulerødder og ærter.

Tips:

Hvis du vil have retten mere mager kan du lade suppen afkøle, så du kan fjerne fedtet





karakterer:
Opskriften er vist 23849 gange,
og udskrevet 306 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu