Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Tofu is med chokoladestykker (Tofuis)

Tofu is med chokoladestykker (Tofuis), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Hjemmelavet is

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Tofu

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
500 g.blød tofu
0.5 dl.ahornsirup
2 spsk.honning
3 spsk.nøddeolie
2.5 dl.sojamælk
2.5 dl.piskefløde
220 g.macadamianødder ristede og grofthakkede (eller hasselnødder)
125 g.mørk chokolade grofthakket
 


Opskrift:

Tofuen lægges i blød i varmt vand i 2 minutter. Overføres derefter til koldt vand i 2 minutter og drypper derefter godt af. Læg nu tofuen i blenderen sammen med ahornsirup, honning og nøddeolie. Blend til massen er fuldstændig jævn. Tilsæt gradvist sojamælk og fløde og blend til blandingen er tyk og cremet.

Cremen hældes over i en stor frostboks eller metalform. Bland forsigtigt nødder og hakket chokolade i cremen. Læg låg på boksen eller dæk formen godt til med folie. Stil den i fryseren.

Isen røres igennem netop når den begynder at stivne. Denne proces gentages 3-4 gange inden isen fryses helt igennem.

Tips:

Vælg endelig den bløde tofutype til denne opskrift. En skærefast tofu har ikke den cremede konsistens, som er med til at gøre isen så lækker.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (3 stemmer)

Opskriften er vist 15441 gange,
og udskrevet 164 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

frk.lund  -  2011-09-22 17:49:59
Man kan sagtens lave tofu is uden fløde overhovedet, man kan ligeledes undvære honning og bruge blendede dadler til at søde med.


Nanna  -  2010-03-10 10:48:14
Jeg vil vælge at bruge erstatningsfløde lavet på soya. Man kan få den i mange helsebutikker. Den faktisk er sød, så den minder meget om rigtig fløde. Synes også at det er dybt latterligt at der skal fløde i denne opskrift.


  -  2009-06-11 23:01:15
Det er vildt mærkeligt at der skal fløde i.. hvad er så pointen med al tofuen og soyaen??


Sara Hansen  -  2009-02-25 00:27:06
Kan man bruge den soya-madlavningsflødeerstatning, man kan få i Irma istedet for piskefløden? Eller evt. Creme Fine?


Anne Jensen  -  2009-01-14 00:05:23
Lidt ærgerligt at der skal piskefløde i den, ellers kunne opskriften inspirere mælkeallergiker. Hvorfor man så skal bruge tofu forstår jeg ikke!