Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Risotto alla Sbirraglia (Kyllingerisotto)

Risotto alla Sbirraglia (Kyllingerisotto), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Risotto

Hovedingrediens : Kylling - Kyllinger - Kylling hel

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :


Risotto alla Sbirraglia (Kyllingerisotto), billede 4 Risotto alla Sbirraglia (Kyllingerisotto), billede 1 Risotto alla Sbirraglia (Kyllingerisotto), billede 2 Risotto alla Sbirraglia (Kyllingerisotto), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kylling
 olivenolie
 
1 lille løg
1 stilkselleri
1 rød peberfrugt
1 fedhvidløg
1 glasrødvin
 vand
 salt
 peber
 
200 g.bacon
250 g.champignon
1 ds.flåede tomater
 
4 dl.risottoris
 
 lidt tørrede porcinisvampe (Karl Johan)
 rødvin
 
 lidt reven parmesanost
 frisk basilikum
 


Opskrift:

De tørrede porcinier brækkes i småstykker og sættes i blød i rødvin.

Kyllingen sauteres i olivenolie i en tykbundet gryde. Kyllingen tages op, og løg, selleri, peberfrugt og hvidløg skæres fint og brunes i stegefedtet. Der hældes et glas rødvin i, og kyllingen kommes tilbage i gryden, der hældes vand ved, og det koger under låg.

Baconen skæres i tern og ristes på en pande og kommes over i gryden. I panden ristes de hakkede champignoner, og de hældes i gryden sammen med flåede tomater.

Gryden koger indtil kyllingen er mør (falder fra benene) 1-1½ time. Den tages op, skindet pilles af, og kødet skæres i meget små stykker.

Ris, svampe og ½ dl af rødvinen bringes i kog. Når vinen er kogt ind i risene tilsættes en skefuld vand og der røres. Når dette er kogt ind i risen tilsættes endnu en skefuld vand og dette forsættes indtil risene er bløde. Lad hver skefuld blive absorberet før du tilsættes den næste. Det tager ca. 20 min. Smag efter om risen bliver blød, ellers tilsættes der bare mere vand.

Kyllingestykkerne, risen og parmesan kommes i gryden. Det hele blandes sammen. Retten krydres med frisk basilikum. En passende portion risotto kommes i en smurt skål og trykkes sammen inden den vendes ud på en tallerken.

Serveres varm eller lun.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (45 stemmer)

Opskriften er vist 77338 gange,
og udskrevet 1022 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2010-07-08 20:52:47
uheldigt billede eftersom man også spiser med øjnene er det knap så lækkert det ligner noget efter en bytur