Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Røget struds med figensalat

Røget struds med figensalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4-6 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter

Hovedingrediens : Struds

Diverse strudsUkendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
8 figner
 
 Dressing:
2 spsk.balsamicoeddike
1 spsk.frisk finthakket oregano eller 0.25 tsk. tørret
1 spsk.finthakket persille
1 knust fed hvidløg
0.5 dl.olie
 salt
 friskkværnet sort peber
 
300 g.blandet salat (romaine – radiccho - lollo rosso - egeløv rucola - etc.)
 
1 strudseculotte på ca 1½ kg.
 olivenolie
 
 evt.aromakul gerne mesquite
 


Opskrift:

Varm grillen op.
Læg aromakullene i vand 30 minutter hvis de skal bruges. Flæk 4 af fignerne, læg dem på direkte varme med den overskårne side nedad og grill dem 2 minutter indtil de er lidt brune og afgiver saft (kan også tilberedes i en indendørsovn). Tag dem op og lad dem afkøle. Kom dem sammen med eddike, oregano, persille og hvidløg i en foodprocessor og tilsæt olivenolien mens den kører. Smag til med salt og peber og stil pureen i køleskabet mindst 20 minutter. Skyl salatbladene, tør dem og stil dem i køleskabet.

Fjern evt. sener og hinder fra strudsen. Pensl kødet med olivenolie. Pensl grillen med lidt olie og smid aromakullene på og grill strudseculotten over indirekte varme ca. 1 time. Den skal have en centrumstemperatur på 75 grader C. Tag kødet op og pak det i alufolie.

Flæk resten af fignerne og pensl dem med olie. Sæt dem på grillen over direkte varme og grill dem 3-4 minutter. Vend dem en gang. Bland salatbladene med dressingen og anret salaten på fire tallerkner. Fjern alufolien fra kødet og skær kødet i skiver. Anret kødet og de grillede figner på hver tallerken.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)

Opskriften er vist 9045 gange,
og udskrevet 86 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Jette Erbs  -  2010-12-30 18:07:38
Hmmm ? - mon det er friske eller tørrede figner der bruges ? - skal prøve opskriften i morgen, så det bliver med de tørrede.