Souvlaki
Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød Oprindelsesland : Grækenland Indsendt : |
|
|
Hvis du bruger træ- eller bambusspid, lægges 12 i blød i koldt vand i mindst ½ time.
Kom hakket lammekød, løg, persille, mynte og spidskommen i en stor skål. Tilsæt rigeligt salt og peber og bland farsen godt med hænderne. Del farsen i 12 lige store portioner og rul dem til ca. 12 cm. lange pølser. Form hver farspølse omkring et spid og tryk den i facon, så den bliver ca. 15 cm. lang. Læg spiddene på et fad og stil det i køleskabet i ½ time, så farsen bliver fastere. Pensl spiddene med lidt olie, pensl stegeristen med olie og grill spiddene direkte over høj varme i 6-8 minutter, til kødet er gennemstegt. Vend spiddene en gang under stegningen. Tilbered salaten imens. Riv salatbladene fint og kom dem i en stor skål. Hak forårsløgene fint og hæld dem i salaten. Tilsæt dild og tomatbåde og stænk med ekstra jomfruolivenolie. Drys rigeligt salt og peber på og vend salaten godt. Varm brødene i 1-2 minutter på grillen. Hvis du bruger pitabrød skæres de op foroven og fyldes med salat, før spiddet lægges på toppen. Server med citronbåde til. |
|
Opskriften er vist 22191 gange,
og udskrevet 375 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (6 stemmer) |
|
Kommentarer - 2011-08-30 11:03:49 har boede i lanet |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne