Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Grillstegt andesteg med artiskokker og oliven

Grillstegt andesteg med artiskokker og oliven, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : And - Ænder - And hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
2800 g.ovnklar and
2 skalotteløg hakket fint
2 store fed hvidløg knuste
1 spsk.frisk timianblade
1 spsk.grofthakket rosmarin
400 g.artiskokhjerter skyllede og afdryppede
100 g.store udstenede grønne oliven
100 g.daggammelt franskbrød uden skorpe
 salt
 friskkværnet sort peber
 


Opskrift:

Kasser halsen og indmaden. Skær det overskydende fedt af anden og gem det. Læg anden til side.

Smelt så meget andefedt i en lille gryde, at du har omkring 1 spsk. Smid resten af fedtet væk. Hæld skalotteløg og hvidløg i gryden og lad det koge 3-4 minutter, til de er blevet bløde. Hæld krydderurterne i og lad dem koge med i omkring 1 minut. Tag gryden af varmen, hæld indholdet over i en stor skål og lad det køle af.

Skær artiskokhjerterne i kvarte og hæld dem i skålen sammen med de hele oliven. Skær brødet i ca. 1½ cm. store tern og hæld dem i skålen. Tilsæt rigeligt med salt og peber og rør alle ingredienserne godt sammen. Kom blandingen ind i anden. Luk anden med stegenål og drys den udvendigt med salt og peber.

Læg anden med brystet nedad på enm stegholder i en kraftig alubakke. Grill anden over indirekte middel varme i 2 timer og vend den, når halvdelen af stegetiden er gået.

Lad anden hvile i 20 minutter, før den skæres ud. Tag fyldet ud med en ske og læg det ved siden af den udskårne and.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (5 stemmer)

Opskriften er vist 14513 gange,
og udskrevet 398 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

elmo  -  2016-03-17 19:57:27
Det er en dødssynd at kassere hals og indmad-- Lav dog bouillon af det, og indmaden er noget af det bedste ved anden.


Dan  -  2006-12-09 16:53:07
Kanon opskrift på anderledes andesteg. Vi har lavet denne anderledes juleand på weberen de sidste 3 år og gør det igen.