Gråand med rødkål og Pommes Darphin

Gråand med rødkål og Pommes Darphin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Svømmefugle - Gråand - Vildand - moseand

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 gråænder
 Olivenolie
 salt
 peber
 
 Sauce:
2 spsk.honning
 saft af 2 appelsiner
 vildtfond eller hønsefond
 lidt koldt usaltet smør
 salt
 peber
 lidtolivenolie
 
 Rødkålssalat:
 lille rødkål
2 appelsiner
3 cl.olivenolie
100 g.råsyltede tyttebær (dvs. tyttebør rørt med sukker)
 salt
 peber
 
 Pommes Darphin:
4 bage kartofter
100 g.kantareller i små stykker
75 g.hakkede hasselnødder
2 spsk.hakket persille
 salt
 peber
 olivenolie
 
Opskrift:
Karameliser honningen i en kasserolle, tilsæt appelsinsaft og kog den ind til den næsten karamelliserer, tilsæt vildtfonden og kog til saucekonsistens, monter med lidt smør og smag til med salt og peber.

Ænderne krydres med salt og peber, brunes på panden og steges i ovn sirka 18 min. ved 250 grader. Lad ænderne få trækketid på 15 min. Lårene skæres af of steges færdige i ovn.

Rødkålsalat
Rødkål snittes ultratyndt, skræl appelsinerne med kniv, så den hvide hinde er helt væk og skær appelsinfileterne fri. Pres appelsinsaft fra appelsinskroget over i olivenolien.

Vend rødkålen med tytttebærrene og dernæst med olieappelsinmarinaden. Smag til med salt og peber og vend appelsinlamellerne ind i rødkålen. Lad salaten marinere i 20 min.

Pommes Darphin1. Kartoflerne skrælles og rives, vendes med kantarellerne, nødderne, persillen, salt og peber og steges i olivenolie på panden. De kan steges portionsvis eller som én stor, der deles i fire. De skal steges med det samme, ellers bliver kartoflerne mørke.





karakterer:
Opskriften er vist 18054 gange,
og udskrevet 432 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.9    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-01-26 11:19:02
Hvordan skal anden steges? Hvorlænge, hvilken temperatur?

  -   2005-01-01 01:01:01
Mangelfuld opskrift