rodselleri (skrællede)1 lille rodselleri (skrællede)
4
majroer (skrællede)4 majroer (skrællede)
2
spsk.
akaciehonning2 spsk. akaciehonning
150
g.
solbær150 g. solbær
100
g.
sukker100 g. sukker
1
dl.
balsamicoeddike1 dl. balsamicoeddike
3
dl.
rødvin3 dl. rødvin
2
skalotteløg (pillede og finthakkede)2 skalotteløg (pillede og finthakkede)
1
bundt
timian1 bundt timian
5
dl.
kalvebouillon5 dl. kalvebouillon
500
g.
små pillekartofler 500 g. små pillekartofler
Opskrift:
Kog majroerne ca. 10 min. i letsaltet vand. Sæt dem over i en gryde med solbær, sukker og balsamico og lad dem småkoge i ca. 30 minutter (gerne dagen før) og lad dem ligge i lagen til de skal serveres. (kan serveres kolde og varme)
Anden steges i ovnen 25-30 minutter og trækker tildækket ca. 20 minutter. Sigt stegeskyen, skum fedtet af og gem det til at stege i kartoflerne i.
Selleri og æbler skæres i tern, akaciehonning varmes op på en pande herpå hældes selleri og de småkoger i ca. 3 minutter herefter tilsættes æbler og hakket timian og panden tages straks af varmen, smages til med salt og peber.
Sæt skalotteløgene over i en gryde med rødvinen og reducer vinen næsten helt væk, tilsæt stegesky og kalvebouillon, reducer til halvdelen og jævn saucen lidt, saucen sigtes og smages til med salt og peber og lidt hakket timian.
Rist kartoflerne i andefedtet og drys dem med groft salt.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.9
(4 stemmer)
Opskriften er vist 14874 gange, og udskrevet 508 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider