Gammeldags vildand med flødesauce 02

Gammeldags vildand med flødesauce 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Svømmefugle - Gråand - Vildand - moseand - stokand

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Gammeldags vildand med flødesauce 02, billede 4 Gammeldags vildand med flødesauce 02, billede 1 Gammeldags vildand med flødesauce 02, billede 2 Gammeldags vildand med flødesauce 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 vildænder
 olie
 
1 lillegulerod
1 lilleløg
1 laurbærblad
10 Peberkorn, sorte
1 kvisttimian
5 dl.vand
 
5 dl.piskefløde
2 spsk.ribsgelé
 
Opskrift:
Ænderne renses for rester af fjer og indvolde og duppes tørre med en køkkenrulle eller lign.
Skær gulerødderne i 1 cm. tykke skiver og løgene i ¼.

Varm olien i bunden af en tykbundet gryde og brun ænderne godt heri. Tag dem op efter 5-8 min. og kom urterne i. Når de har taget farve, hældes vand og krydderier i, skru ned på lavt blus, kom ænderne tilbage i gryden, læg låg på og lad det hele simre.

A) 20 min., hvis du kan lide rosa andebryst.

B) 40 min. hvis de skal være gennemstegte.

Nøjes du med de 20 min. må du skære lårene fra, og lade dem koge med 20 min. til. Hold bryststykkerne varme mens du laver saucen.

Tips:

Stegte kartofler og waldorf salat - hvis det skal være rigtigt. Men hvide asparges-kartofler og en god tomatsalat med masser af rå løg er heller ikke dårligt.





karakterer:
Opskriften er vist 55835 gange,
og udskrevet 2196 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-12-20 17:53:05
Hvor meget olie skal der bruges?

  -   2010-01-01 20:34:12
Ænderne skal have 60 minutter eller mere for at blive møre.