Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Gammeldags vildand med flødesauce

Gammeldags vildand med flødesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Svømmefugle - Gråand - Gråænder

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Gammeldags vildand med flødesauce, billede 4 Gammeldags vildand med flødesauce, billede 1 Gammeldags vildand med flødesauce, billede 2 Gammeldags vildand med flødesauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 vildænder
 olie
 
1 lillegulerod
1 lilleløg
1 laurbærblad
10 sorte peberkorn
1 kvisttimian
5 dl.vand
 
5 dl.piskefløde
2 spsk.ribsgelé
 
Opskrift:
Ænderne renses for rester af fjer og indvolde og duppes tørre med en køkkenrulle eller lign.
Skær gulerødderne i 1 cm. tykke skiver og løgene i ¼.

Varm olien i bunden af en tykbundet gryde og brun ænderne godt heri. Tag dem op efter 5-8 min. og kom urterne i. Når de har taget farve, hældes vand og krydderier i, skru ned på lavt blus, kom ænderne tilbage i gryden, læg låg på og lad det hele simre.

A) 20 min., hvis du kan lide rosa andebryst.

B) 40 min. hvis de skal være gennemstegte.

Nøjes du med de 20 min. må du skære lårene fra, og lade dem koge med 20 min. til. Hold bryststykkerne varme mens du laver saucen.

Tips:

Stegte kartofler og waldorf salat - hvis det skal være rigtigt. Men hvide asparges-kartofler og en god tomatsalat med masser af rå løg er heller ikke dårligt.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (13 stemmer)

Opskriften er vist 52080 gange,
og udskrevet 2123 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Sascha  -  2016-12-20 17:53:05
Hvor meget olie skal der bruges?

Per  -  2010-01-01 20:34:12
Ænderne skal have 60 minutter eller mere for at blive møre.