Masala Dosa
Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse Oprindelsesland : Indien Indsendt : |
|
|
Vask risene og de hvide urad sammen. Tilsæt masser af vand og bukkehornsfrø. Udblød i 7-8 timer eller natten over.
Vask risene 2-3 gange, lad vandet dryppe fra hver gang. Mal til en pasta. Semuljelignende korn skulle kunne føles. Tilsæt natron og salt og bland godt. Sæt til side et varmt sted i 8-10 timer. Pisk skørosten godt. Tilsæt til dejen, tilsæt mere vand, hvis nødvendigt. Konsistensen af dejen skal være således at en ske der dyppes deri er tykt dækket. Opvarm en jernpande eller en non-stick dyb grillpande. Kom en skefuld dej i midten, spred den ud til en tynd cirkel med en ske. Kom en tsk klaret smør eller olie derover. Spred chutney smørelsen ud over pandekagen. Kom en spsk masala i midten. Fold til en trekant for at dække masalaen. Fjern med en paletkniv når den er sprød. Server varm med chutney og/eller SAMBAR (se nederst). Til masalaen: hak kartoflerne groft. Hak de grønne chilier. Varm olien, tilsæt cashewnødder og brun let. Tilsæt dal, frø og lad det sprutte. Tilsæt chilier og løg. Steg til det er mørt. Tilsæt gurkemeje, salt, kartofler, koriander. Bland godt. Chutney smørelse: Mal alle ingredienserne for at lave en fast chutney. Brug meget lidt vand. Tips: Giver 10-12 pandekager 17-18 cm i diameter Holdbarhed. Dej: 3 dage i køleskab Chutney: 2 dage i køleskab Masala: 1 dag i køleskab SAMBAR: Sydindisk suppelignende grønsagsret med linser, tilberedt med en særlig blanding af ristede krydderier, hvor dyvelsdræk og bukkehorn er fremtrædende. |
|
Opskriften er vist 24192 gange,
og udskrevet 259 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (9 stemmer) |
|
Kommentarer not - 2007-02-14 14:50:58 opskriften er indisk pakistansk |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne