Miniature isbombe Pimpernel

Miniature isbombe Pimpernel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Isbombe

Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Ingredienser:
 Hindbærflødeis:
200 g.hindbær
1.5 dl.vand
50 g.sukker
4 æggeblommer
60 g.flormelis
5 dl.piskefløde
2 cl.sherry
200 g.hvid chokolade
50 g.mørk chokolade
 
 Bananflødeis:
200 g.banankød
0.5 dl.vand
40 g.sukker
1 tsk.citronsaft
60 g.flormelis
4 æggeblommer
5 dl.fløde
 
 Pynt:
1 citron Reven skal heraf
4 dobbelte kviste af citronmelisse
8 pæne hindbær
 
Opskrift:
Den hvide chokolade smeltes forsigtigt i vandbad under sagte omrøring. Imedens gøres 4 små portionsforme klar.

Portionsformene beklædes med den smeltede hvide chokolade. Bevæg formene rundt i cirkelbevægelser, så chokoladen kommer helt rundt i formene. Formene stilles herefter i køleskab, så chokoladen kan hærdes.

50 g hindbær stænkes med 2 cl sherry og sættes til side. 1½ dl vand og 50 g sukker bringes til et let opkog. Derefter tilsættes de øvrige 150 g hindbær i sukkerlagen og koges 3-4 minutter, stilles i køleskab.

Æggeblommer og flormelis piskes sammen med en håndpisker til en hvid og luftig konsistens. Piskefløden piskes ligesådan - den må ikke blive for tyk. Piskefløden vendes i æggeblandingen. Derefter tages sukkerlagen med hindbærrene og røres godt igennem, så der ingen hele hindbær er tilbage. Den afkølede hindbærmasse hældes i ismassen og omrøres forsigtigt til det hele er blandet godt.

Portionsformene tages ud af køleskabet, og hindbær-flødeisen hældes i formene, til de er næsten er fyldt op til kanten. Formene sættes i fryser i 3 timer til isen er hærdet helt.

Banankødet skæres i små stykker og en ny sukkerlage laves, denne gang dog kun med ½ dl vand og 40 g sukker. De små stykker banan tilsættes sukkerlagen og koges let møre. Derefter tilsættes citronsaften. Banan og sukkerlagen blendes på maskine eller pureres gennem en si.

Æggeblommer og flormelis piskes let og luftigt og blandes med den piskede fløde. Derefter blandes bananmassen i og blandes forsigtigt sammen. Bananisen sættes herefter på køl.

De frosne portionsforme udhules med en ske, der jævnligt dryppes i varmt vand. Herefter fyldes den færdige bananis i formene til ca. ½ cm. fra toppen. I toppen af bananisen fordeles og dækkes bunden med de sherry-marinerede hindbær. Formene sættes igen i fryser i ca. 2 timer.

Imedens isen fryser færdig, smeltes den mørke chokolade i vandbad. Formene tages ud af fryser og der lukkes med den mørke chokolade.

Når isen skal vendes ud af formen, lægges denne forsigtigt ned i en skål med varmt vand. Efter et øjeblik kan isen vendes ud på en tallerken.

Anretningsforslag:
Inden servering smeltes lidt mørk chokolade i vandbad. Isen dekoreres med den smeltede chokolade - enten med en tyk bredbundet spiseske eller i en sprøjtepose med et lille hul.

Dekorer isen med friske hindbær, reven citronskal på toppen, lidt pisket flødeskum og til sidst en kvist af citronmelisse.


karakterer:
Opskriften er vist 6970 gange,
og udskrevet 110 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Rikke  -  2009-01-31 11:30:27
jeg har aldrig prøvet hele opskriften, men banaisen er helt fantastisk. helt sikkert værd og prøve.